X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Wouter van Wijngaarden

josvandijk.net-78

Wouter van Wijngaarden is 25 jaar oud en Social entrepeneur in agriculture

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Ik ga een sustainable social enterprise in agriculture starten. De keten van voedselproductie van bodem tot consument is complex. De verdeelde verantwoordelijkheid over de verschillende aspecten van de keten maakt dat de negatieve externe effecten vaak op elkaar worden afgeschoven. Deze patstelling kan mijns inziens doorbroken worden door holistische enterprises, die verantwoording dragen over de gehele voedselketen: van bodem tot verpakkingsmateriaal.

Ik wil een bedrijf starten dat produceert op het land, maar ook een eigen afzetmarkt creeërt en zo productie en consumptie op elkaar af kan stellen. Mijn bedrijf wordt een inpirerende werkomgeving, waar mensen met hele verschillende eigenschappen in hun kracht worden gezet (met mijn 'afwijkende' persoonlijkheid ervaar ik dagelijks hoe éénzijdig onze maatschappij vaak is ingericht). De afzetmarkt wil ik op een zodanige manier inrichten dat er een community onder de klanten ontstaat. Door op aansprekende transparante wijze over de bedrijfsvoering verslag te doen, promoot mijn bedrijf een duurzame lifestyle, waardoor de mindset van consumenten verandert.

Het traject om dit concept te ontwikkelen heb ik in grote lijnen al concreet ingepland. Ik studeer Watermanagement in Delft en volg extra vakken over landmangement en bodemkwaliteit in Wageningen. Parallel aan mijn afstuderen ga de 'Pressure Cooker' volgen bij StudentsInc in Utrecht, om mijn ondernemingsconcept uit te werken en te starten met ondernemen!

Doel

Mijn levenmissie:
Enabling meaningful human lives in symbiosis with our natural environment

Als persoon heb ik de eigenschappen, vaardigheden ervaringen, waarmee ik mijn visie waar kan maken. Ik ben een zeer gedreven visionair met grote ideeën, die ik graag zo concreet mogelijk gestalte geef.

Ervaringen die zowel mijn academische als praktische vaardigheden aantonen:
-Praeses bij mijn studentenvereniging C.S.R. Delft
-12 jaar werkervaring op een melkveehouderij, waarbij ik zo nu en dan volledig meedraai in het bedrijf
-Voor zeer uiteenlopende bladen en groepen artikelen geschreven. Onderwerpen uiteenlopend van theologie en filosofie tot zeilen
-Betrokken bij de opzet van Sunday Assembly in Nederland: een seculiere 'kerk'gemeenschap, waar we een plek willen creëren waar uitbundig het leven gevierd kan worden, doormiddel van 'diensten' op zondag en tal van andere activiteiten
-Meegelopen met verschillende politieke jongerenorganisaties (Dwars, Jonge Democraten en Perspectief)
-werken bij een scheepstimmerman
-Verschillende boten volledig opgeknapt
-Op zeer verschillende boten gezeild (op zee en binnenwater) en vaak schipper geweest
-Tuinen aangeleggen (en onderhouden)

Actief bij

Food2Field, Sunday Assembly

Rol binnen initiatief

Ik ben nog in de fase van het ontwikkelen van het bedrijfsconcept.

Vanuit welke rol

Ondernemer (meer dan een persoon in onderneming)

Website

https://www.linkedin.com/in/wouter-van-wijngaarden-3a28a92a