Vatan Hüzeir

Vatan_Huzeir

Vatan Hüzeir is 29 jaar oud en Oprichter | Directeur Changerism

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Onlangs richtte ik Changerism op, een interdisciplinaire denk- en doetank in duurzaamheid. Samen met slimme, gedreven en inspirerende mensen verwezenlijken we innovatieve duurzaamheidsprojecten. We hebben al gave projecten mogen uitvoeren en starten binnenkort in kader van de energietransitie bijvoorbeeld een onderzoek- en adviesproject omtrent risicovolle investeringen in verschillende landen.

Eerder begon ik met een aantal anderen de succesvolle ABPfossielvrij campagne en na de klimaatconferentie in Parijs initieerde ik in december 2015 het #ClimateHungerstrike project. Ook adviseerde ik specialisten over klimaatwetenschapscommunicatie voor de KNAW, schreef ik over ethische consumptie, communiceerde ik bij Urgenda over klimaat en energie en voerde ik campagne bij 350.org. Ik word dikwijls gevraagd om te spreken over mijn diverse ervaringen en initiatieven. Zo hoop ik andere mensen te inspireren tot duurzame verandering.

Doel

Mijn doel is om een samenleving te helpen creëren die in elk opzicht duurzaam is.

Het bereiken van dat doel is niet vanzelfsprekend dus moet je echt toegewijd zijn, complexe projecten durven op te pakken en vaak innovatieve samenwerkingen aangaan. Die attitude werpt inmiddels vruchten af. Eind vorig jaar overtuigde ik samen met een aantal anderen en met steun van veel NGO’s het ABP pensioenfonds - het op vier na grootste fonds ter wereld – zich te committeren aan flinke CO2-emissie reductiedoelstellingen.

Nu voer ik in samenwerking met de Erasmus Sustainability Hub wereldwijd uniek onderzoek uit naar de relaties tussen de Erasmus Universiteit Rotterdam en fossiele energiebedrijven. Over de toekomst van die relaties mogen we straks adviseren in licht van klimaatverandering. Daar ging een langdurige campagne aan vooraf, waarbij ik werd gesteund door vijftig prominente professoren, docenten, adviseurs en PhD kandidaten in duurzaamheid.

Actief bij

Changerism

Rol binnen initiatief

Na veel ervaring te hebben opgedaan in de wereld van duurzaamheid heb ik onlangs Changerism opgericht. Changerism is een interdisciplinaire denk- en doetank die zich specialiseert in complexe duurzaamheidsvraagstukken. Wij onderzoeken, adviseren, voeren strategische campagnes en communiceren op gebieden als klimaat, energie, productie, consumptie, bouw en mobiliteit.

Gaaf, omdat ik zo met slimme en inspirerende veranderaars kan samenwerken aan de meest uitdagende projecten. Met een echte hands-on mentaliteit en opererend vanuit Rotterdam doen we er alles aan om overheden, bedrijven, organisaties, leiders en uiteindelijk de samenleving aan te zetten tot duurzame verandering.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://changerism.com/