X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Valerie Bos

image1

Valerie Bos is 21 jaar oud en Initiatiefnemer & Co founder StartupAlmere

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

vanuit mijn liefde voor de stad Almere ga ik vanuit een eerder bedacht concept en in samenwerking met Growing Green Cities de Stadskas opzetten. Een podium voor groene innovatieve plannen en een laagdrempelige manier voor de bewoners van Almere om kennis te maken met de Floriade en de thema's rondom duurzaamheid: Energie, Eetbare stad, Gezonde stad en Biodiverse stad. Deze pijlers moeten de stad inspireren om duurzamer te worden maar veel bewoners voelen een grote afstand tot de thema's en hebben handvatten nodig. Die wil ik gaan aanreiken samen met de gemeente Almere en een Green Community van groene inspirerende Almeerders. Een planten ruil en deel beurs of het vergroenen van de stad samen met bewoners zijn onderdeel van de activiteiten. Maar ook het toegankelijk maken van betere vuilnis systemen in huis voor het recyclen (waar Almere heel goed mee bezig is). Het is heel leuk om samen met startups, bewoners en kennisinstellingen te werken aan ideeen en hier stap voor stap, net als de natuur, in te groeien!

Doel

tussen nu en 5 jaar moet er meer toegang zijn tot eenvoudige informatie over de Growing Green Citie en de beweging van Green Innovaters groeien. De stad moet groener en samen met Startup Almere wordt nu de eerste hand gelegd aan ook internationale contacten. We zijn nu een publieke programmering aan het vormgeven en er wordt gezocht naar een manier om ook een gezonde en duurzame manier van ondernemer hieruit te laten voortvloeien.

Actief bij

Startup Almere & Kamer Vier

Rol binnen initiatief

Het concept van de Stadskas is een aantal jaren geleden bedacht door een groep studenten en is blijven liggen. In samenwerking met Growing Green Cities pak ik dit nu op en gaan we het opnieuw vormgeven. Ik ga actief opzoek naar mogelijkheden en kansen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)