Toine Wilke

32365223670_31d7956d3d_o

Toine Wilke is 32 jaar oud en Zeewierman

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Afgelopen jaar:

-heb ik een TEDx talk gehouden over de voordelen van (grootschalige) zeewier
-heb ik de recepten van 5 duurzame zeewierburgers opgeschaald in 2 fabrieken
-heb ik zo'n 60 recepten ontwikkeld voor mijn boek "koken met zeewier en zilte groenten'
-heb ik 20 verschillende nieuwe food concepten uitgewerkt en gepresenteerd aan een aantal grote retailers
-ben ik één van de 100 "Young Golbal Changemakers' tijdens de G20 geweest

Doel

- 2 duurzame Sea Green zeewierburgers worden nu verkocht in 250 Albert Heijns
- zo'n 20 verschillende duurzame zeewierfoods zijn onderweg naar veel meer distributiekanalen in binnen- en buitenland
- marktintroductie van het merk Sea Green
- 7 juni word mijn zeewierkookboek gelanceerd, met fotografie van David Loftus (fotograaf van Jamie Oliver)
- Interviews in oa Nieuwe Revu, Sante, en op 3FM hebben zeewier onder de aandacht van veel mensen gebracht
- winnaar Falling Walls Lab 2016 in Nederland + deelnemer aan internationale eindronde in Berlijn
- TEDx talk "Sea the future of our Food" wordt vaak - en steeds meer - bekeken
- uitgenodigd als één van de 100 'Young Global Changemakers' tijdens de G20 2017
- finalist 'Floriade Werkt Challenge' 2017
- en misschien wel het belangrijkste: steeds meer mensen gaan zeewier waarderen én eten!

Actief bij

Sea Green

Rol binnen initiatief

Mijn missie is om zeewier toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Dat doe ik door :
1) een actieve rol als productontwikkelaar: ik weet wat je met zeewier kunt doen om het extra lekker te maken
2) een inspirerende rol als zeewierman: ik (s)preek over zeegroenten in de media en op congressen, waardoor mijn enthousiasme zich kan verspreiden.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.sea-green.nl/