Rowena Achterkamp

IMG_0635

Rowena Achterkamp is 29 jaar oud en Projectmanager Internationaal MVO

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Rowena is projectmanager bij MVO Nederland en houdt zich bezig met het verduurzamen van de maritieme en chemische sector. Met een groep vooruitstrevende bedrijven uit de maritieme sector werkt zij aan verschillende projecten om de hele internationale keten rondom het schip - van ontwerp tot sloop - te verduurzamen. Het doel is om in 2040 tot een schip te komen met 0% emissies, 0% geluid en dat voor 100% hergebruikt kan worden.

Ook in de chemie is Rowena druk bezig met het waarmaken van de internationale MVO ambitie die de ondernemers onlangs hebben gelanceerd. Zij willen in 2040 een chemie sector die 100% circulair is en producten met maatschappelijke waarde maakt.

Kort geleden is Rowena ook afgereisd naar Indonesiƫ om daar een analyse te doen van wat er speelt op het gebied van duurzaam ondernemen.

Doel

Projecten waar Rowena zich mee bezig houdt zijn o.a. de introductie van biofuels in de scheepvaart, MVO tot onderdeel maken van het lesprogramma op zeevaartscholen, en energiebesparing bij het varen.

Ook was zij afgelopen zomer op SAIL Amsterdam te vinden met een pop-up sloopwerf waarbij kinderen bootjes konden slopen die waren opgevist uit de Amsterdamse grachten. Op die manier konden zij met eigen ogen zien welke materialen je kunt hergebruiken. Maar de werf stond er ook om aandacht te vragen voor de onveilige en vaak zware arbeidsomstandigheden op de sloopstranden van Bangladesh en Pakistan.

Actief bij

MVO Nederland

Rol binnen initiatief

In de tijd dat Rowena nu bezig is met MVO, heeft zij gezien dat je alleen succes hebt wanneer je dit met anderen samen doet. Daarom is Rowena vanuit haar rol altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor samenwerking en het uitbreiden van het netwerk. En brengt ze in de projectgroepen haar kennis over MVO in. Via www.grensverleggers.nl zorgt ze dat de verhalen van de ondernemers uit de maritieme en chemische sector verder worden verteld.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.mvonederland.nl