Roeland Lelieveld

247157_10203480575877920_7020488773625792262_n

Roeland Lelieveld is 30 jaar oud en Initiatiefnemer, Oprichter, Founder, directeur en Voorzitter

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Africa Wood Grow ltd. is een sociale onderneming dat geërodeerde grond in de droge tropen omvormt tot bos. In 2013 zat ik op 20 acre nu zijn we hard op weg naar 80 acre nieuw bos. (1 acre is te vergelijken met het formaat van 1 voetbalveld.)

Daarnaast is in 2014 Forest Market Foundation opgericht deze helpt boeren in de omgeving om bomen te planten. We werken nu succesvol met 10 boeren samen en deze boeren hebben zich zelf lokaal geregistreerd als organisatie ter bevordering van de bos aanplant.

De Stichting Forest Market wordt financieel gevoed door twee initiatieven. Dit zijn Tree Supporter en Tree Credits Foundation. Plus nog losse sponsoren.

Doel

Het doel wordt steeds verlegd. Zodra je de horizon lijkt te bereiken wordt er opgeschaald. We zijn nu zover dat we in een gebied werken van ruim 600km2. We (AWG) doen niet alles zelf, gelukkig.
In mijn leven wil ik zoveel mogelijk bomen planten en zo ontbossing enz enz tegen te gaan. Hier bij heb ik mijn handen vol op het moment aan Kenia maar daarna is Africa een heel groot continent voor een relatief kort mensen leven. Die horizon ligt als andere geen actie ondernemen voor mij dus heel ver.

Goed Met mijn initiatief stond ik in de Dj100 lijst van 2013 kreeg ik een Award van oxfam Novib in 2014. Heeft mijn initiatief heel veel media aandacht gekregen heeft Lilianne Ploume op 17 oktober 2014 een heel verhaal over mijn werk verteld op een congres. Heel wat aandacht. daarnaast heeft het initiatief in Kenia een grote invloed betreft werk gelegenheid natuur herstel en duurzame gebiedsontwikkeling. De foto's en films op internet over mijn project spreken voor zich en kunnen beter laten zien wat ik hier zeg dan dat ik het hier zeg ik raad iedereen dus aan om het World Wide Web te raadplegen.

Actief bij

Africa Wood Grow limited & Forest Market foundation

Rol binnen initiatief

Het idee is in 2005 ontstaan na het zien van de ontbossing en erosie. Ik besefte mij zelf dat ik al de tools in huis heb om hier iets aan te doen. Met dat besef ben ik begonnen en had in 2010 genoeg financiële midden bij elkaar om van start te gaan met de praktijk. Begonnen met de opstart van een Keniaanse limited en het kopen van land daarna aannemen personeel en start bouw benodigde infrastructuur van daar uit begonnen met bomen planten en alles op foto en film vast leggen. Dit initiatief kreeg aandacht en we konden groeien. Ik ben op alle vlakken betrokken van financiering tot het graven van plantgaten tot sociale media en begeleiden van onderzoekers en studenten. natuurlijk wordt ik door veel mensen hier in bijgestaan en dat waardeer ik enorm.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.africawoodgrow.com/