Ralph van slooten

099174d

Ralph van slooten is 25 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Vaak hebben we (dure) spullen waar we nauwelijks of niks mee doen. Hier hebben we wellicht veel geld voor betaald, en deze spullen worden bedolven met stof. Waarom zouden deze spullen niet bruikbaar kunnen zijn voor iemand anders ?

Vanuit deze filosofie is Rentsy ontstaan. Rentsy is een platform waar mensen ongebruikte spullen kunnen huren of verhuren. Spullen krijgen hierdoor een tweede leven en het is ook nog eens een leuke manier om een klein zakcentje bij te verdienen.

Doel

Rentsy wilt mensen bewust maken over (kleine) duurzame keuzes, waarmee je je eigen impact op het milieu kunt verbeteren. Naast een bemiddelend platform, creeërt Rentsy ook aandacht voor verspilling, recycling en de kansen die de deeleconomie biedt, op de blog.

De oprichters Ralph en Thien hebben samen het platform gebouwd, dat inmiddels live staat. Als bemiddelend platform hebben we al succesvol mensen bij elkaar gebracht, met positieve en lovende ervaringen. Wij willen graag Rentsy groeien naar een platform die impact gaat hebben op ons consumptiegedrag.

Actief bij

Rentsy

Rol binnen initiatief

Samen met mijn partner Thien, hebben we in onze avonduren en weekenden het platform gebouwd.
Ik ben verantwoordelijk voor de Back-end van Rentsy en creeër content voor de blog.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://rentsy.nl