Pepijn de Veer

IMG_20150715_1150032

Pepijn de Veer is 17 jaar oud en Junior ambassador

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Een aantrekkelijk en bijzonder leefklimaat vindt je in en rond Amsterdam. Voor die mensen maken we de stad beter en begint MyEarth (een projectbureau speciaal voor het verbeteren van de leefomgeving) zo aan het herstel van onze aarde door een innovatief groenrecept. Een natuurlijk mechanisme gaat zorgen voor gezonde leefomgeving en groene energie. Met project de Stelling 2.0 geeft MyEarth de 100-jarige Stelling van Amsterdam een belangrijke nieuwe functie: “het klimaat verdedigen door een innovatieve groen Klimaatgordel”. Een gordel door 32 gemeentes van 25.000 hectare!

Wij gaan zorgen dat groenlasten van gemeentes groenbaten worden. Door groenontzorging kan er een circulair investerings model gevormd worden. Waarin omwonende kunnen participeren.

Dat allemaal moet gebeuren door een bijzondere plant de ‘Greenjunkie’. Een plant met extra sterbeharing die de mogelijkheid heeft om fijnstof te fixeren en meer CO2 vast teleggen. Verschillende universiteiten zijn al bezig met het onderzoeken van deze klimaatadaptieve eigenschappen.

Doel

Ik wil graag de hele MRA (metropool regio Amsterdam) verbeteren.

Gezondheid, minder fijnstof in de lucht zorgt voor een betere omgeving en minder smog problematiek

Biodiversiteit, door het bermgras te vervangen voor een klimaat adaptieve strook verbeter je de lokale biodiversiteit. Verschillende planten en geen kwepeling (resultaat van grasmaaien:kikkers met 3 poten)

Bio energie, door die groene gordel te snoeien kan er elk jaar per hectare 13 ton biomassa ontstaan. Biomassa die in groene stroom omgezet kan worden.

Bewustwording, door onderwijsprogramma's op te zetten met verschillende partijen over Greenjunkies

Wij hebben de duurzame dinsdag prijs al gewonnen voor dit innovatieve concept. En zijn druk bezig om alle gemeentes aan elkaar te knopen.

Actief bij

MyEarth

Rol binnen initiatief

Accelereren, verbeteren en ondersteunen van het concept. Zelfs het opzetten van de bedrijfsstructuur.

Vanuit welke rol

Student