Patrick van der Meulen

Patrick-van-der-Meulen

Patrick van der Meulen is 24 jaar oud en Duurzame ondernemer

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Acht jaar geleden zag ik de documentaire van Al Gore, An Inconvenient Truth. Ik was op dat moment zestien jaar oud. Deze waarheid was voor mij zo ongemakkelijk, dat het klimaatprobleem ze niet meer losgelaten heeft.

In het tweede jaar van mijn HBO opleiding ben ik als ondernemer begonnen met het opzetten van nieuwe initiatieven. Na de lancering van een elektrische auto besloot ik om samen met mijn broer Milan en mijn vader Richard een eigen onderneming te starten. Dit werd zonne-energie leverancier enie.nl.

Enie.nl is een adviesorganisatie en leverancier van zonne-energie voor de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf is medio 2012 met een droom en een helder perspectief gestart. Wat enie.nl ambieert is een wereld waarin duurzame energie de nummer één bron van energie is. Deze energiebron wordt door mensen zelf gecreëerd en gecontroleerd: de slimste energie maak je zelf. In de optiek van enie.nl is zonne-energie de manier om dit mogelijk te maken.

In minder dan drie jaar is het initiatief uitgegroeid in een organisatie met een eigen visie & propositie, toonaangevende marktpositie en duizenden tevreden klanten. Dagelijks zijn ruim 30 medewerkers werkzaam vanuit verschillende vestigingen om onze duurzame ambities te realiseren.

Veel mensen zullen enie.nl vooral kennen van het wekelijkse zonne-energie weerbericht van Piet Paulusma, het sponsorschap van een schaatsploeg en beachvolleybal kampioenen Marleen en Madelein en onze samenwerking met Al Gore.

Doel

Als duurzame ondernemer heb ik de afgelopen vijf jaar diverse initiatieven opgezet. Hieronder een korte opsomming van een aantal activiteiten die ik heb ondernomen:

- Lancering van de 'mia' elektrische auto in de Nederlandse markt
- Start en uitbouw van enie.nl als duurzame leverancier van zonne-energie
- Verduurzaming van het eigen adviesconcept van enie.nl naar een Co2 neutraal adviesconcept doormiddels van online advies. Hierdoor een besparing van 7.000 bomen aan Co2 per jaar
- Een week opleiding van voormalig Vice President van de Verenigde Staten, Al Gore in Miami
- Als Climate Reality Leader (onderdeel van de organisatie van Al Gore) geef ik wekelijks presentaties over de impact van klimaatverandering en de oplossingen
- Samen met het beachvolleybal duo Marleen van Iersel en Madelein Meppelink bouwen we aan de duurzame toekomst van Rio de Janeiro. Voor iedere set die Marleen en Madelein winnen doneren wij een zonnepaneel aan de Favela's van Rio.
- Met enie.nl hebben we inmiddels duizenden mensen en organisaties laten overstappen op duurzame zonne-energie

Actief bij

Enie.nl

Rol binnen initiatief

Als initiatiefnemer en directeur van enie.nl en Climate Reality Leader ben ik constant opzoek naar nieuwe mogelijkheden en concepten die bijdrage aan de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://enie.nl/