X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Michiel van Wickeren

IMG_5637

Michiel van Wickeren is 26 jaar oud en Founder/voorzitter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Begin januari hebben ik de eerste Deelkelder geopend in Utrecht. Een Deelkelder is een fysieke plek in een wijk waar spullen, kennis en ervaringen worden gedeeld. Een soort bibliotheek maar dan voor gereedschappen, hobby en vakantie spullen en huis en tuinbenodigdheden.
Mijn visie is dat we in de toekomst geen bezit meer hebben over deze spullen maar toegang. Door deze trend in te zetten hopen we producenten er toe te gaan leiden om circulair te gaan produceren en dat buurtbewoners meer met elkaar gaan ondernemen. Mijn missie is dan ook om het concept succesvol te maken om het vervolgens in heel Nederland te verspreiden.
Naast DeDeelkelder bedenk ik concepten voor partijen met dezelfde visie als ik. Zo heb ik een overstap bakfiets bedacht voor de straat promotors van Vandebron en werk ik als fanatieke zeiler mee aan een concept voor gedeeld bootbezit.

Doel

Mijn doel is om gelijktijdig ecologische als sociale impact te maken. Zo wil ik het beheer van DeDeelkelder laten doen door re-integratie cliƫnten. Daarnaast hebben vergelijkbare initiatieven in Amerika bewezen dat een wijk die eerst in slechte staat was door de komst van een spullen bibliotheek helemaal opgeknapt werd door de buurt en dat dit de sociale cohesie in de buurt enorm heeft vergroot. Van dit resultaat droom ik van voor DeDeelkelder.
Uiteindelijk wil ik een gedragsverandering teweeg te brengen met het concept. Een Deelkelder is wezenlijk anders dan een verhuurbedrijf en het is ook geen ruilen. Een tussenvorm dus. De eerste Deelkelder loopt al aardig vol met spullen die mensen te weinig gebruiken en graag beter gebruikt zien. Nu moeten mensen de Deelkelder nog gaan vinden als alternatief voor kopen of huren. Het Deelkelder concept is al meegenomen in de aanbesteding van de meest duurzame wijk van Nederland en hoe beter mensen ons vinden, hoe meer we gaan voorkomen dat mensen spullen kopen die ze maar twee keer in het jaar gebruiken. Waarmee we uiteindelijk producenten zo ver willen krijgen om voor ons circulair te gaan produceren.

Actief bij

Stichting DeDeelkelder

Rol binnen initiatief

Ontwikkelen en uitvoeren van het concept. Dat betekent dat je aan het netwerken bent voor potentiƫle partners, op zoek gaat naar geschikte startlocaties, subsidies en fondsen binnen probeert te halen, bezig bent met het vinden van extra handjes etc. De A t/m Z van een onderneming zeg maar.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.dedeelkelder.nl