Michiel de Koning

IMG_3844

Michiel de Koning is 21 jaar oud en Stagiair

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

In 2015 ben ik begonnen met een part-time stage bij dutch Group, daarna heb ik full-time stage gelopen bij B Lab Europe in Amsterdam vanaf juli t/m september, en bij B Lab Australia & New Zealand vanaf oktober t/m januari. In deze stages heb ik mij bezig gehouden met het ontwikkelen van de B Corp community in Europa, Australia en Nieuw Zeeland.
Tevens heb ik in Australië mijn nieuwe business partner ontmoet die een ZERI (Zero Emission Research Initiative) geïnspireerd bedrijf heeft, www.aquabiofilter.com, wat een drijvend bio filtratie systeem is. In 2016 doe ik mijn afstudeeronderzoek voor dit bedrijf waarbij ik de technologie in Nederland wil introduceren. Ook willen we meehelpen bij Lake Titicaca in Bolivia, waarbij we waterkwaliteit sterk verbeteren, biodiversiteit stabiliseren, en voedsel voor de lokale bevolking kunnen groeien.

Ook ben ik ranker geweest bij de SustainaBul 2015, waar ik meer inzichten heb gekregen in het verduurzamen van het hoger onderwijs.

Ten slotte heb ik gesprekken op mijn opleiding, International Business and Management Studies aan de Hanze Hogeschool Groningen, waar ik mijn mening wil delen over het verduurzamen van het onderwijsprogramma. Ik strijd voor een verandering in denkwijze, naar een core business model die gefocust moet zijn op het voorzien in de basisbehoeften van iedereen. Ik probeer facetten van B Corporations, de B Impact Assessment en de principes van de Blauwe Economie in het business onderwijs te implementeren.

Doel

2015 was een jaar van leren en netwerken. Ik heb geleerd over honderden best practices van bedrijven die positieve impact in de wereld hebben. Veelal door samen te werken en onderzoek te doen naar de B Corp movement en het lezen van honderden ZERI geïnspireerde bedrijfsmodellen heb ik al die kennis op gedaan.

Dit heeft mij ook een netwerk van 100+ invloedrijke ondernemers gegeven die operationeel zijn in 20+ landen.

Als stagiair heb ik mee mogen helpen met de groei van de B Corp community door het organiseren van evenementen en het netwerken met veel ondernemers. In Nederland heb ik meegeholpen met het organiseren van 4 evenement, en in Australië waren het er maar liefst 15. Deze evenementen spelen een belangrijke rol in de groei van de B Corp community.

In Australie heb ik samen met 5 collega's een dag georganiseerd waar de Board of Directors en de belangrijkste B Corporations een plan hebben gemaakt voor 2016, waar de groei van de movement enorm zal toenemen. Ook heb ik meegeholpen met een evenement in Melbourne waar meer dan 300 mensen geïnspireerd zijn door verhalen van B Corp ondernemers.

Actief bij

dutch Group, B Lab Europe, Australia & Nieuw Zeeland

Rol binnen initiatief

Als stagiair heb ik mee mogen helpen met de groei van de B Corp community door het organiseren van evenementen en het netwerken met veel ondernemers. In Nederland heb ik meegeholpen met het organiseren van 4 evenement, en in Australië waren het er maar liefst 15. Deze evenementen spelen een belangrijke rol in de groei van de B Corp community.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.bcorporation.net