Maud Grootelaar

1966176_10203654475827858_1054176948062000457_o

Maud Grootelaar is 21 jaar oud en Marketing & communicatie

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Oma's United gaat de eenzaamheid onder ouderen tegen. Wij geloven in een wereld waar ouderen niet achterblijven maar nog steeds mee doen in de maatschappij. Daarom organiseren we sinds 2012 creatieve en gezellige middagen voor 30 oma's, waar we mooie producten maken. Voorbeelden zijn mooie linnen tasjes, pollepels en spatels, bloempotten of notitieboekjes. Om deze middagen te financieren verkopen we de producten in winkels, op markten en online. Onze producten zijn zo duurzaam mogelijk gemaakt, vaak op basis van gerecyclede materialen. Achter elk product zit een verhaal!

Doel

Met Oma's United gaan wij de eenzaamheid onder ouderen tegen. We hebben twee locaties in Utrecht waar we wekelijks creatieve middagen organiseren en binnenkort gaat zelfs een derde locatie van start. Niet alleen hebben we hiermee al meer dan zestig oma's geholpen aan sociaal contact, ook werken wij samen met stagiaires van het ROC zodat zij ervaring kunnen opdoen binnen hun studie. Oma's United wordt gerund door zeven actieve studenten die hiermee de mogelijkheid krijgen om hun eigen onderneming te runnen. Onze producten worden verkocht op markten, online en in de winkel in Utrecht, waardoor we mensen ook bewust maken van dit maatschappelijke probleem.

Actief bij

Oma's United

Rol binnen initiatief

Ik ben deel van het team van Oma's United: samen met zes andere studenten runnen wij deze fantastische onderneming. Mijn functie richt zich vooral op het promoten van Oma's United, het genereren van aandacht voor onze onderneming en het zichtbaar maken van onze verkooppunten. Je maakt echt deel uit van een team. Iedereen helpt elkaar en je bent volledig op elkaar ingespeeld zodat alles op rolletjes loopt!

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.omasunited.nl