Marleen Kuypers

CV-foto

Marleen Kuypers is 22 jaar oud en Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Bags and Wallets - Cambodia is het initiatief wat ik in 2014 ben gestart in het kader van een empowerment project op Wageningen University. Momenteel ben ik masterstudent Corporate Social Responsibility and Development aan deze universiteit.

Bags and Wallets - Cambodia is een project waarin de focus ligt op het zelfredzaam worden van kansarme en achtergestelde jongeren op het Cambodjaanse platteland. Mijn rol in het project is het importeren van tassen en portemonnee's uit Cambodja naar Nederland. Ik verkoop de tassen en portemonnees op festivals en markten en tevens lobby ik met de producten bij winkelketens (o.a. wereldwinkels). De volledige opbrengst van de producten vloeit terug in het project. Het project is een naaiopleiding voor de kansarme en achtergestelde jongeren waarin zij in drie jaar tijd de kans krijgen een naaicertificaat te behalen en tevens Engelse lessen, hygiene lessen en Cambodjaanse les krijgen. Een certificaat en kennis van talen biedt jongeren meer kansen op de arbeidsmarkt in steden zoals Siem Reap en Phnom Penh. Daarnaast hebben verschillende jongeren uit het project een eigen onderneming opgezet.

Het uiteindelijke doel van Bags and Wallets - Cambodia is om het project in beheer van de lokale bevolking te laten floreren. Zodat in de toekomst nog meer jongeren de kans krijgen om een certificaat te behalen.

Meer informatie over het project in een film: https://www.youtube.com/watch?v=wt1vRpcxrw0

Doel

Verschillende jongeren nemen deel aan het project, wat hen in staat stelt een certificaat te behalen. Daarnaast gebruiken jongeren de kennis om geld te verdienen met kleding repareren of hun eigen kleding en die van hun familie te repareren. Bovendien zijn de producten van Bags and Wallets erg mooi, waardoor ze opvallen en mensen in Nederland de kans krijgen op een leuke en laagdrempelige manier duurzaamheid uit te dragen en hun steentje aan het project bij te dragen.

Momenteel worden de producten van Bags and Wallets - Cambodia verkocht op festivals (met name in de lente). Daarnaast worden de producten verkocht bij de wereldwinkel in Wageningen. Afgelopen oktober heb ik een week lang een POP-UP store gerund, gesponsord door de gemeente Wageningen. Tijdens deze week heb ik veel producten verkocht en een mooie input geleverd aan het totale project in Cambodja.

Actief bij

Bags and Wallets - Cambodia

Rol binnen initiatief

Bags and Wallets - Cambodia is een project wat ik in samenwerking met de Nederlandse NGO 'Cambodia-Dutch Organization' run. Twee keer per jaar wordt het project bezocht door een Nederlandse vrijwilliger, om de continuïteit te waarborgen. Het importeren en verkopen van de producten is volledig mijn verantwoordelijkheid. Daarnaast is de lobby van producten mijn verantwoordelijkheid. Investeringen in de producten worden gedaan door Cambodia-Dutch Organization

Vanuit welke rol

Student

Website

https://www.facebook.com/TakeoSewingBagsWallets/?fref=ts