Marieke de Pundert

marieke

Marieke de Pundert is 27 jaar oud en Founder

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

IISAH Foundation is een jonge stichting die zich bezig houdt met het verbeteren van toegankelijke en kwalitatief goede revalidatiezorg in Kenia. Dit doen we op innovatieve wijze middels het verstrekken van kleine leningen (5.000-10.000 euro) tegen lage rentes aan reeds bestaande revalidatie klinieken in Kenia. Deze klinieken ontvangen van ons daarnaast ook bedrijfskundige en zorg gerichte trainingen om zo de kwaliteit van deze klinieken naar een hoger plan te kunnen tillen. Hierbij verliezen we de patient die behoefte heeft aan goede revalidatiezorg niet uit het oog. Zo bieden we community-based revalidatiezorg aan voor mensen die geen mogelijkheid hebben om naar de kliniek te gaan. Tevens geven we voorlichting over fysiotherapie en de mogelijkheden hiervan binnen de communities.

Doel

IISAH is momenteel enkel actief in de provincie Kisumu, maar zal over 5 jaar minimaal 500 klinieken in heel Kenia voorzien hebben van de nodige support om zo de kwaliteit en toegankelijkheid van revalidatiezorg in het hele land te verbeteren. Vanwege onze goede dataverzameling zal de overheid inzien dat revalidatie een belangrijke factor is binnen de gezondheidszorg en het onderwerp op hun agenda zetten. Banken zullen daarnaast inzien dat het verstrekken van leningen aan revalidatieklinieken geen hoge risico's met zich meebrengt en hun rentes voor leningen aan dit soort klinieken verlagen. Hierdoor zal er uiteindelijke een duurzame verandering plaats vinden.

Actief bij

IISAH Foundation

Rol binnen initiatief

Als oprichter en voorzitter van IISAH Foundation ben ik betrokken bij de opstart en het verder ontwikkelen van de verschillende projecten die we momenteel hebben lopen. Om dit op een goede manier te kunnen doen hou ik me vooral bezig met de strategie bepalingen, wat in samenspraak gebeurd met onze locale stakeholders. Daarnaast steek ik veel tijd in het netwerken, reis ik veel naar Kenia om projecten te monitoren en hou ik me bezig met fondsenwerving en data management (om uiteindelijk ook het effect te kunnen meten van onze interventies).

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.iisah.org