Mara de Pater

10247477_707212985998943_5775006096401296476_n

Mara de Pater is 21 jaar oud en Ondersteuning duurzame bottom-up initiatieven

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Ik geloof in de kracht van bottom-up initiatieven in 2015 heb ik voor m'n studie onderzoek gedaan naar impact van duurzame bottom-up initiatieven en nu ben ik voor Amsterdam Smart City bezig met het versterken van duurzame bottom-up initiatieven. Daarnaast zet ik me in voor de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie om het belang en de pracht van de Nederlandse natuur aan jongeren te laten zien.

Doel

Voor Amsterdam Smart City ben ik pas een paar weken bezig, maar nu al geven initiatieven aan dat ze het gevoel hebben dat ze meer erkent worden door mijn betrokkenheid en dat ze denken dat ik er met mijn ideeën in ga slagen om de bottom-up beweging in Amsterdam zichtbaar kan maken voor partijen die nog niet in hun kracht geloven. Voor de NJN ben ik nu vooral bezig met promotie van de Nederlandse natuur via sociale media in één jaar heb ik er met mijn team voor gezorgd dat er 800 likes bij kwamen op facebook en ook op andere kanalen is het aantal volgers het afgelopen jaar enorm gestegen. Zo hebben ongeveer 8.000 mensen genoten van prachtige foto's van de natuur. Uiteindelijk wil ik dat iedereen in Nederland het belang inziet van de duurzame bottom-up beweging en dat natuur liever gister dan morgen een positief imago heeft onder jongeren.

Actief bij

Amsterdam Smart City

Rol binnen initiatief

Ik heb het project ter ondersteuning van bottom-up initiatieven geïnitieerd en ben met dit projectplan aangenomen bij Amsterdam Smart City. Binnen Amsterdam Smart City ben ik zelfstandig bezig met het project, natuurlijk in samenwerking met anderen van Smart City die zich bijvoorbeeld meer focussen op specifieke projecten of op bedrijven/gemeente. Al werk ik vooral samen met de bottom-up initiatieven zelf. Ik fiets door Amsterdam om er zoveel mogelijk te spreken en zo een strategie op te stellen die aansluit op hun behoeftes.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://amsterdamsmartcity.com/