Maikel Bouricius

FullSizeRender-17

Maikel Bouricius is 30 jaar oud en Manager Marketing Communication & Collaborations

Thema

Designtechnologie en innovatie

Initiatief

Green IT Amsterdam werkt sinds 5 jaar aan het verduurzamen van de IT industrie, de vergroening van datacenters en innovatie om IT te gebruiken om de stedelijke omgeving te vergroenen.
Deze stichting is een unieke samenwerking, er is geen vergelijkbare stichting in andere datacenter regio's in de wereld, van IT bedrijven, datacenters, energie bedrijven en kennisinstellingen.
We werken aan duurzaamheid 2.0: energie efficiƫnte datacenters, groene software en cloud en data gedreven innovatie om lokale duurzaamheid initiatieven te versterken.

Doel

De activiteiten hebben onder meer als resultaat gehad dat de datacenter regio van Amsterdam (top 3 van Europa) de meest energie efficiƫnte is. Deze ontwikkeling is onlangs gebundeld in een rapport: Dutch Datacenter Report on Green IT.

Actief bij

Green IT Amsterdam

Rol binnen initiatief

Ik ben al meer dan 3 jaar werkzaam bij Green IT Amsterdam, eerst al project manager. Nu als Manager communicatie en samenwerking. Ik ben o.a initiatief nemer van de eerste internationale Green IT Week, een samenwerking van 4 grote congressen om duurzaamheid en ICT in de spotlight te zetten. Mede initiatief nemer van de publicatie Dutch Datacenter Report on Green IT. Spreker op vele internationale congressen over slimme steden en groene datacenters en ook auteur van vele artikelen over groene ICT op verschillende platformen en media. Ik ben voortdurend op zoek naar innovatie, kansen om bewustzijn over groene ICT te vergroten en samenwerkingen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.greenitamsterdam.nl