Luuk Veeken

Luuk-Picture

Luuk Veeken is 26 jaar oud en Founder/voorzitter stichting

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Sustainable Healthcare Challenge
Een initiatief opgezet om ondernemerschap te promoten in de gezondheidszorg met een focus om de uit de hand lopende kosten te verlagen. Vier jaar geleden is dit initiatief (ondernemerswedstrijd + verschillende congressen en hulptrajecten voor beginnende ondernemers in de zorg) opgezet en onderhand zijn er meer dan 20 bedrijven, universiteiten en incubators aan gekoppeld. Ook zijn er meer dan 100 beginnende ondernemers geholpen door ze te linken met adviseurs, te helpen met een business plan schrijven en ze financieel te steunen met prijzengeld.

Winnaar van de WaterWars (prijs, 20,000 euro en reis naar Groenland). We hebben hier een app gebouwd om mensen bewust te maken van de hoeveelheid waterflesjes die elke dag worden weggegooid. Deze app was erop gericht om meer tapwater te consumeren. Hiernaast hebben we sociaal-ondernemerschap vanuit onze expeditie naar Groenland op de kaart gezet (zie: http://pers.uu.nl/duurzame-plannen-maken-onder-barre-omstandigheden)

Verder was ik actief bij de Kairos Society, en mede-oprichter van het World Healthcare Forum (zie http://www.worldhealthcareforum.com/, jaarlijks congres +500 aanwezige).

Nu werkzaam bij Yellow&Blue, investeerder in schone energie startups. Hier ben ik gaan werken om relevante ervaring op te doen om mijn eigen (duurzame energie) onderneming op te zetten.

Doel

De Sustainable Healthcare Challenge heeft zich als organisatie uitgebreid naar een team van +30 mensen die zich inzetten om ondernemerschap op de kaart te zetten. In drie jaar tijd zijn er meer dan 200 business plannen ingediend door beginnende (studenten) ondernemers. In deze tijd zijn er door onze additionele programma's meer dan 100 ondernemers geholpen met het opstellen van een business plan, het koppelen van deze ondernemers aan experts/adviseurs en hebben we meer dan 30 finalisten een podium gegeven op het eindcongres van de Sustainable Healthcare Challenge (waar telkens meer dan 100 enthousiaste studenten en young professionals op afkwamen) waaraan meer dan 20,000 euro aan prijzengeld is uitgedeeld. Veel van onze deelnemers zijn door ons initiatief in contact gekomen met incubators, investeerders en adviseurs waardoor ze nu een stuk verder zijn. Verder heb ik de Kairos-Society (wereldwijde organisatie van studentenondernemers) verder uitgebouwd in Nederland en Europa door sponsoren binnen te halen en verschillende evenementen te organiseren voor de Europese Kairos delegaties. Ook ben ik genomineerd voor student van het jaar (Universiteit Utrecht, zie http://www.dub.uu.nl/

Actief bij

Sustainable Healthcare Challenge

Rol binnen initiatief

Ik heb het opgestart en het eerste succes neergezet door sponsoring binnen te halen, 8 verschillende teams in NL opgezet voor promotie waarmee uiteindelijk meer dan 150 studenten op ons congres zijn gekomen en 60 beginnende ondernemers hun plan hebben ingediend. Hierna verder opgebouwd naar een organisatie waar nu elk jaar een nieuw ondernemend bestuur actief zich inzet om het verder uit te bouwen en nog meer beginnende ondernemers in de zorg te helpen.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.sustainablehealthcarechallenge.nl/