Lisanne Addink-Dölle

lisanneaddink

Lisanne Addink-Dölle is 30 jaar oud en Founder VerdraaidGoed

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

(Mijn bedrijf) VerdraaidGoed, is hét startpunt voor upcycle projecten. Wij hebben in de afgelopen 3 jaar projecten in de markt gezet zoals 'NS-Upcycle' (een productlijn gemaakt van gebruikte vertrekstaten), 'de Foodiebag' (een alternatief op de doggybag, die het meevragen van overgebleven eten vergemakkelijkt), 'Retour Afzender' (een productlijn gemaakt van afgedankte postbussen uit gesloten postkantoren), 'Coffee Based' (een kenniscentrum voor het nuttig kunnen inzetten van koffiedik in bijvoorbeeld producten), 'Beat the Bag' (herbruikbare vouwtasjes en shoppers gemaakt van oud promotiemateriaal zoals vlaggen, banners en etalagedoek).

We werken in opdracht voor bedrijven die een (industriële) reststroom hebben of een productwens of we zetten projecten op, op eigen initiatief. We maken dus op grote schaal producten van afval en creëeren zo ook lokale werkgelegenheid omdat we produceren in sociale werkplaatsen.

In de afgelopen tijd hebben we hard gewerkt aan een plan om VerdraaidGoed nog meer om te vormen tot 'Upcycle Broedplaats', waar iedereen terecht kan die upcycle initiatieven willen uitbouwen tot Upcycle bedrijf met impact. Hierover snel meer nieuws!

Doel

VerdraaidGoed - Empowering Upcycling, moet dé plek worden voor upcyclend Nederland.

Met de projecten die wij zelf en in cocreatie met anderen hebben opgezet, hebben we al duizenden kilo's 'afval' een nieuw leven gegeven, houden we zo'n 30 mensen aan het werk en hebben we al verschillende prijzen gewonnen (Horecava innovatie award, Duurzame Dinsdag prijs, Powervrouw award, €15K cheque van de gemeente Rotterdam).
Verschillende VerdraaidGoed projecten beginnen nu uit te groeien tot zelfstandige bedrijven. En dat is ook precies de ambitie voor de komende jaren; het worden van dé Upcycle Accelerator, die upcycle projecten initieert en omarmt en deze helpt uitbouwen tot volwaardige ondernemingen die stuk voor stuk de wereld een stukje mooier maken!

Actief bij

Eigen bedrijf VerdraaidGoed

Rol binnen initiatief

ik ben VerdaaidGoed begonnen en heb ondertussen een team waarmee we projecten uitdenken, opzetten en uitvoeren. Ik ben bij veel projecten de initiator, de contacten-legger en het gezicht naar buiten.

Als VerdraaidGoed in de nabije toekomst nog meer als upcycle broedplaats en incubator gaat fungeren, blijf ik initiëren maar ga ik ook nog meer mensen met upcycle ideeën aantrekken en verder helpen. Ik zorg ervoor dat de VerdraaidGoed broedplaats alles in huis heeft om upcycle initiatieven groot te maken, zodat ze als succesvolle(re) onderneming verder kunnen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.verdraaidgoed.nl