Lisa Konno

20160202-Lisa-Konno-Citinerary-A69A8548-Edit

Lisa Konno is 24 jaar oud en Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Mijn initiatief is de start van modelabel "Lisa Konno". Als ontwerper maak ik mode tegen kledingverspilling. Iets wat klinkt als een paradox maar door innovatie in textielrecycling binnen mijn merk werkelijkheid wordt. Door middel van onderzoek en experiment naar het recyclen van textiel maak ik van oude kleding hedendaagse mode. Met mijn presentaties en collecties wil ik een modieus alternatief bieden voor duurzame kleding en bewustwording over de slechte omstandigheden in de mode industrie creƫren.

Doel

Inmiddels, 1,5 jaar na mijn afstuderen, heb ik drie collecties gepresenteerd. Twee keer op Amsterdam Fashion Week en een keer in FOAM. Ik heb bijgedragen aan een modieus imago rondom recycling en activisme in mode.

Door binnen de modewereld collecties te presenteren die zich afzetten tegen de modewereld draag ik bij aan een verandering in het systeem van binnen uit. Mijn werk wordt in de pers vaak gecategoriseerd als duurzaam en net zo vaak niet. Dat is voor mij een teken dat ik mijn eerste doel heb bereikt: duurzame mode maken die er niet als zodanig uitziet. Kleding die je wilt hebben, geen kleding die je eigenlijk niet wilt maar beter is voor de wereld.

Mijn doel is om een internationaal modelabel te worden die de modieuze, werkende vrouw kleedt voor een realistische prijs. Toegankelijke high-fashion die niet door haar duurzaamheid elitair wordt. Uiteindelijk wil ik mijn eigen productiefaciliteit en winkels waar volledige transparantie naar de drager mogelijk is.

Actief bij

Lisa Konno

Rol binnen initiatief

Als oprichter van mijn eigen merk ben ik verantwoordelijk voor alle aspecten van mijn bedrijf. Hoewel ik opgeleid ben als ontwerper houdt ik mij ook veel bezig met bedrijfsvoering en productie. Juist in de structuur van een modebedrijf valt te verduurzamen.

Veel duurzame kleding staat bekend om zijn duurzaamheid, maar niet om hoe het eruit ziet. Ik wil duurzame kleding ontwikkelen die er in de eerste plaats mooi uitziet. Bewijzen dat we nieuwe dingen kunnen blijven maken en frisse modebeelden neer kunnen zetten zonder grondstoffen te verspillen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://lisakonno.com