Lawrence Cheuk

Lawrence

Lawrence Cheuk is 25 jaar oud en Voorzitter van Jongeren Milieu Actief

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Jongeren Milieu Actief is de enige jongerenmilieuvereniging van Nederland. JMA is voor en door jongeren van 12 tot en met 28 jaar. Samen met hen organiseren we acties, lezingen en campagnes zoals de Koelestudenten, GreenCanteen en de Jonge Klimaatbeweging. Vanuit JMA willen wij de overheid, het bedrijfsleven en de mensen bewegen tot een duurzame samenleving, met jongeren als startpunt. Want jongeren zijn niet de toekomst maar het heden en maken een verschil.

Doel

Vanuit JMA was ik initiator van het jongerenklimaatmanifest en de Jonge Klimaatbeweging, samen met StudentenvoorMorgen en Jongerenvertegenwoordigers voor Duurzame Ontwikkeling naar de VN. Mijn doel is om de diversiteit binnen de klimaatbeweging te versterken, op zowel leeftijd, als geslacht en etniciteit.

Via de Jonge Klimaatbeweging hebben we jongeren mee laten doen die normaal helemaal niks met het thema klimaat hebben zoals de Nederlandse Dove Jongeren en de Jongeren Ambassadeur voor Seksueel en Reproductieve Rechten en Gezondheid. Dit heeft een enorm positief effect op het divers maken van de klimaatbeweging. Ook met andere acties zoals een discussieavond over diversiteit binnen de klimaatbeweging brengt JMA en dus ik, het thema onder de aandacht.

Daarnaast hebben we met campagnes zoals de Koelestudenten een bewustwording gecreƫerd onder studenten over energiebesparing en met GreenCanteen een bewustwording over duurzame en biologische kantines onder de scholieren. Samen met de jongeren maakt JMA een verschil in de samenleving.

Actief bij

Jongeren Milieu Actief

Rol binnen initiatief

Zoals eerder besproken ben ik als voorzitter actief betrokken bij alle facetten van de vereniging. Maar als initiator van het jongerenklimaatmanifest en de jonge klimaatbeweging heb ik een stevige rol gespeeld bij het divers maken van de klimaatbeweging op leeftijd en etniciteit. Ik heb aan het manifest geschreven en ik sta aan de basis van de Jonge Klimaatbeweging. Ik breng ook andere inzichten mee, waardoor zulke initiatieven van de grond kunnen komen met een divers aanhang zodat het geen elite clubje wordt.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.jma.org/