Laurens van der Wal

E3A2325

Laurens van der Wal is 25 jaar oud en Oprichter

Thema

Designtechnologie en innovatie

Initiatief

In 2015 heb ik allereerst samen met mijn zus, Lena, een blog opgestart, www.tinyhousenederland.nl. We waren ontzettend geinspireerd door een beweging in Amerika, de small house movement, waar mensen uiterst klein en duurzaam gaan wonen en de focus verschuift van materiele welvaart naar geluk. Daarom wilden we in kaart brengen wat er in Nederland op dit gebied al gebeurde en mensen stimuleren om klein en duurzaam te gaan wonen, geluk is immers wat telt. Dit is flink gegroeid tot een goedlopende blog en community waar we meer mensen bij hebben gehaald! Vervolgens zijn we, aangezien we architectuur studenten zijn, samen met een derde student, vincent, een bedrijf begonnen genaamd Walden. Vanuit Walden maken we zelf kleine, bio based en compleet zelfvoorzienende architectuur. We werken zowel aan individuele woningen als modulaire oplossingen voor een groter publiek.

Doel

Ons doel is om de bouwsector een schop onder de kont te geven. Bouwen en wonen kan namelijk allang veel duurzamer door bijvoorbeeld slim (lokaal) materiaalgebruik, hergebruik, decentrale energieopwekking en ga zo maar door. Daarnaast willen we laten zien hoe ontzettend mooi goed, duurzaam ontwerp kan zijn.

We zijn bezig met de bouw van een eerste kleine, bio based woning voor een particuliere opdrachtgever. We werken met een grote partner aan een modulair systeem vanuit Urban Greeners en werken tevens mee aan een duurzaam stedenbouwkundig plan voor het eiland Utopia als onderdeel van de Floriade 2022. Daarnaast maken we een bio based uitbouw die een bestaande woning verduurzaamd.

Met onze blog en huidig werk hebben we tevens al in zo ongeveer elke krant van Nederland gestaan. Dat is geweldig want zo laten we een keer een heel ander, duurzaam, geluid horen. Het draait in deze wereld niet om meer en meer spullen maar om geluk en leven in balans met de natuurlijke omgeving om ons heen, Met een huidige klus worden we ook gevolgd door een grote televisiezender, nog meer groene media aandacht waarmee we stiekem een groene revolutie willen ontketenen!

Actief bij

Walden en Tinyhousenederland

Rol binnen initiatief

Mijn rol binnen dit intiatief was het (mede)bedenken en uitvoeren van alles wat hierboven is genoemd. Zowel de blog/community als onze huidige groene startup. Dat betekent dus dat ik me met vanalles bezig houd, van vormgeving, en technische uitwerking tot het maken van de websites, overleggen met klanten, presentaties geven, artikelen schrijven en ga zo maar door. Ik heb het geluk me bezig te mogen houden met dit ontzettend leuke werk.

Vanuit welke rol

Ondernemer (meer dan een persoon in onderneming)

Website

http://www.burowalden.com