X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Joszi Smeets

image

Joszi Smeets is 27 jaar oud en Directeur

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

We eten allemaal. Voedsel is heel dichtbij, maar tegelijkertijd een van de meest complexe onderwerpen die je kunt aansnijden, dat raakvlakken heeft met vrijwel alle maatschappelijke en ecologische thema’s van deze tijd. Wij zijn een nationale jongerenbeweging die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem.

Doel

Als beweging zetten wij ons in voor een good, clean en fair voedselsysteem. Dit houdt in dat mensen weer respect krijgen voor dat wat er op hun bord ligt en de weg die het eten daarvoor heeft moeten afleggen. We willen dat eten met zoveel mogelijk aandacht voor dierenwelzijn en zo min mogelijk gifstoffen wordt bereid. En we willen dat de producent van ons eten een eerlijke prijs krijgt voor zijn of haar werk.

Dit doen we door het organiseren van evenementen zoals Food Filmfestival, Eetcafés, debatten en de YFM Academie, om zo te proberen het complexe voedselsysteem behapbaar te maken voor onszelf en jongeren om ons heen.

Actief bij

Youth Food Movement

Rol binnen initiatief

Joszi is sinds september 2014 directeur van YFM maar is al vanaf 2011 betrokken bij de organisatie. Binnen YFM heeft zij het project de YFM Academie naar een hoger niveau getild en dit lesprogramma geprofesionaliseerd tot een academie waar het gangbare voedselonderwijs met ontzag naar kijkt. In 2016 zal dan ook de eerste BSC worden gelanceerd met YFM curriculum op de landbouwhogeschool in Dronten. Joszi was initiator van online platform youthfoodmovement.nl en ging on tour met het Food Filmfestival waardoor de YFM haar randestedelijke karakter afschudde en inmiddels 11 regionale afdelingen telt. Op nationale en internationale podia vertelt Joszi waarom jongeren een motor voor verandering zijn in de voedselketen en adviseert ze de overheid rondom duurzaamheid en maatschappelijke waardering.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://youthfoodmovement.nl