Josine Castelein

josine

Josine Castelein is 29 jaar oud en Founder

Thema

Ketenverantwoordelijkheid en eerlijke handel

Initiatief

Yunit Studio is een t-shirt label dat shirts maakt voor mensen ongeacht hun haarkleur, gender of hobby. Het merk is ontstaan vanuit de filosofie dat mensen meer overeenkomsten dan verschillen hebben. Wij geloven niet in de hokjesgeest en hebben daarom een lijn toekomstbestendige 'yunisex' basics ontwikkeld.

Deze komen samen in een slow fashion collectie, wat inhoudt dat we een basiscollectie hebben die zich op organische wijze uitbreidt. De collectie wordt met zorg en aandacht gemaakt op een zo duurzaam mogelijke manier. Zo zijn de t-shirts zoveel mogelijk gemaakt van biologisch katoen en vindt de productie plaats in fabrieken in China en Turkije die zich houden aan wet- en regelgeving op het gebied van leefbare lonen en milieu. Goede T-shirts blijft altijd het uitgangspunt!

Doel

Toen ik startte met het ontwerpen van het eerste T-shirt had ik niet direct het idee dat er een hele collectie zou ontstaan. Ik geloof in organische groei. De afgelopen twee jaar is Yunit uitgegroeid tot een volwaardig merk met een fijne collectie. We blijven onszelf constant ontwikkelen; zowel op het gebied van duurzaamheid (binnen de modewereld is hier nog veel te winnen) als op een sociaal vlak.

Actief bij

Yunit Studio - T-shirts for People

Rol binnen initiatief

In 2013 viel de androgyne trend mij op, vanuit hier heb ik het eerste Yunit T-shirt ontworpen. Vanaf dat moment heb ik altijd veel aandacht besteedt aan nieuwe mogelijkheden qua design en productie processen. Dit is nog altijd erg belangrijk voor mij en essentieel om Yunit te blijven ontwikkelen.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.yunit-studio.com