Johnny Kerkhof

johnnykerkhof

Johnny Kerkhof is 31 jaar oud en Fellow

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Denktank Circulaire Economie Radboud Universiteit Honours Academy. Ik heb het voorrecht om verantwoordelijke te zijn voor multidisciplinaire (extracirriculaire) denktank traject over de Circulaire Economie waaraan sinds februari 2015 31 ontzettend intelligente studenten van de RU aan deelnemen, mijn agent's of change. Ze volgen transacademisch onderwijs voor duurzaamheid vanuit een complexiteitsgedachte goed, waarbij ze de opdracht hebben gekregen "think big or go home, maar wend je talent aan om de wereld beter achter te laten dan je hem vond". Daarnaast heb ik met Jan Jonker het vak Duurzaam Ondernemen gegeven & ben ik in titel coordinator van het Duurzame Stage Hub van de RU (in titel, maar da's een lang verhaal). Dat zijn de dingen binnen de Universiteit. Daarbuiten ben ik Chief Inspiration Officer bij Start Up Mix Nijmegen, waarmee ik het innovatieve econsysteem rondom de universiteit probeer op te tuigen, in mijn geval, rond om social of circulaire startups. Vanuit SUM organiseer ik met SuMo de Gelderland Circular Challange & ben Fellow bij Het Groene Brein. Met het HGB organiseer ik de Sustainble Science Slam & hobbelt de voorzitter van de studentenvakbond Akku achter me aan als "stage". Ze gaat haar scriptie schrijven over duurzaamheid in het hoger onderwijs & ik wil haar versnellen op elke manier mogelijk. We hebben NU de toptalenten van vandaag nodig om mee te bouwen aan een duurzame toekomst. Ben ook nog bezig met twee startups in de CE

Doel

I don't know. Het raakt me als ik de essay;s van mijn studenten lees, waarin ze vertellen hoe ze geïnspireerd zijn om hun carierre aan duurzaamheid & de CE te wijden. Het raakt me wanneer ik ze zie opleven in hun stakeholder onderzoeken, met het UMC, Philips, het Sustainable Finance Lab/Cicle Economy en enz. Hopelijk geef ik ze een handelingsperspectief, handvaten om nu al de leiders van morgen te zijn. Hopelijk geef ik de jongeren met wie ik mag werken het idee dat het ok is om te experimenteren & daarin ook te falen; want daar leer je van. Er is me veel, erg veel aan gelegen om de volgende generatie van leiders te laten zien dat duurzaamheid tof, inspirerend, innovatief & enthousiasmerend kan zijn. Daarnaast heb ik Nijmegen mijn netwerk, die ik ook kan verbinden & handelingsperspectief kan geven. Duurzaamheid is een verzameling van keuzes, en nu de gemeente, de vierdaagse feesten & de ARN mee doet kan ik die toffe mensen instaat stellen om nog meer duurzame keuzes te maken. Vind het lache dat de beleidsnoties CE van mijn hand komt & fascinerend om te zien hoe de lokale overheid nu daarop gebaseerd beleidskeuzes maakt & budgetten alloceerd. Moeha denk ik dan.

Actief bij

Het Groene Brein

Rol binnen initiatief

Door, met hulp van & onder de vlag van het Groene Brein mag ik een volgende generatie aan talenten inspireren om samen mee te bouwen aan een nieuwe, duurzame & circulaire economie. In al mijn projecten of bedrijven werk ik met jonge talenten, die ik graag laat zien hoe ze hun talent kunnen aanwenden om de wereld beter achter te laten dan ze hem aantroffen. We hebben hun talent hard nodig, willen we de grote problemen van onze tijd tackelen.

Vanuit welke rol

Young professional