Johan van Breda

Johan van breda

Johan van Breda is 29 jaar oud en Business Development & Member Manager

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Ik werk voor de Sustainable Apparel Coalition: een internationale organisatie die ten doel heeft de milieu prestaties, de sociale impact en de arbeidsomstandigheden te verbeteren in de mondiale kleding, textiel en schoenen industrie. Bijna de helft van de industrie is inmiddels lid van deze multi-stakeholder initiatief, waarin we belangrijke stappen zetten in het aanvoeren van duurzame verbeteringen in de gehele industrie door de integratie en adaptatie van één universeel meetsysteem met verschillende modules (de Higg Index) die de mondiale norm zullen worden.
Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een milieu label en score voor kleding en schoenen, in samenwerking met de EU (EC) en een aantal grote merken, binnen een jaar of twee zal dit waarschijnlijk groots uitgerold worden in de retaillandschap en zo consumenten en het grote publiek informeren over de duurzaamheid van hun kleding aankopen.
Hiervoor, vorig jaar, heb ik op de duurzaamheidsafdeling van ASICS Europe (het sportmerk) gewerkt, waar ik werkte aan het verduurzamen van de eigen bedrijfsvoering alsmede het samenwerken met externe partners aan duurzame acties.

Daarnaast was ik lid van de denktank Afval & Recycling van Groenlinks, waarin we gewerkt hebben aan initiatiefvoorstellen voor verbeteringen aan het afvalvraagstuk van de Gemeente Amsterdam. En ben ik lid van de werkgroep duurzaamheid bij GroenLinks Amsterdam

Doel

Hier mag je best een beetje opscheppen, maar houd het wel eerlijk en relevant. Wij zijn benieuwd naar zowel meetbare als niet meetbare impact.

Actief bij

Sustainable Apparel Coalition

Rol binnen initiatief

Ik maak onderdeel uit van een kleine gepassioneerde team die middels brede industrie kennis en onbeperkte energie gezamenlijk een langdurige grote impact en verschil willen maken in de industrie

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://apparelcoalition.org