Jasper Fleers

ik

Jasper Fleers is 26 jaar oud en Mede oprichter - vrijwilliger

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben mede oprichter van Het nieuwe contact waarmee we de transitie naar een duurzame wereld willen versnellen. Wij zijn een fieldmarketing bureau en werken enkel met duurzame of maatschappelijke organisaties.

Ik ben 3 jaar actief als vrijwilliger relatie management bij Bevrijdingspop Haarlem, het oudste en grootste bevrijdingsfestival georganiseerd door vrijwilligers. Ik ondersteun Bevrijdingspop met het krijgen van sponsorinkomsten. Tevens zijn we met Het nieuwe contact ook sponsor van Bevrijdingspop

Momenteel ben ik bezig om i.s.m. OSRAM & Milieu Centraal een campagne op te zetten waarmee we gloei en halogeen lampen willen vervangen door LED. Deze campagne is gericht op consumenten en zal waarschijnlijk september worden gelanceerd (discretie gewenst).

Doel

Duurzaamheid is niet duur, met duurzaamheid bespaar je juist! Dit zie je in kleine dingen (uit doen van lampen als je een kamer verlaat, dit bespaart elektriciteit), maar ook in grote dingen (zonnepanelen zijn in +/- 7 jaar terug verdient en leveren een hoog rendement, tevens zijn ook andere financieringsconstructies mogelijk (lening,huren enz.) waardoor geen eigen investering nodig is). Dit is mijn visie en deze wil ik zoveel mogelijk uitdragen. Zeker omdat ik uit ervaring heb gemerkt dat veel mensen wel duurzaam willen leven maar dat dit vrijwel geen moeite of geld mag kosten. Vanuit deze visie probeer ik ook te werk te gaan. Maak mensen eerste bewust van de mogelijkheden om ze vervolgens te activeren tot zelf ook mee te doen.

Wat we zakelijk met Het nieuwe contact hebben bereikt is dat we honderden huishoudens aan zonnepanelen hebben geholpen (de Solar Studio), honderden huishoudens biologisch (Beebox) laten eten en duizenden euro's voor Bevrijdingspop Haarlem binnen gebracht.

Daarnaast inspireer ik ook graag anderen en doe dit bijvoorbeeld door gast colleges duurzaamheid/economie te geven, (lokale) media te woord staan en met zoveel mogelijk groene initiatieven mee te doe

Actief bij

Het nieuwe contact - Bevrijdingspop Haarlem

Rol binnen initiatief

Als mede oprichter van Het nieuwe contact draagt Jasper bij aan het versnellen van de transitie naar een duurzame wereld. Wij doen dit door voor groene en maatschappelijke organisaties nieuwe klanten te zoeken.

Met ludieke campagnes worden consument aangesproken om hen bewust te maken van, en te activeren tot groene initiatieven. Het portfolio van Het nieuwe contact loopt uiteen van biologisch eten (Beebox) tot zonnepanelen (de Solar Studio). Dit wordt gedaan met jonge teams van duurzaamheid ambassadeurs.

Daarnaast is Jasper vrijwilliger bij Bevrijdingspop Haarlem en helpt het festival met het binnenhalen van sponsors.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.hetnieuwecontact.nl