Jan Portheine

Jan-Portheine

Jan Portheine is 23 jaar oud en Co-Founder en CEO

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

KarTent, een 100% kartonnen tent ontwikkeld om afval op festivals tegen te gaan. Elk jaar blijven er duizenden tenten achter op festivals wereldwijd omdat de prijs van een tent heel laag ligt. De KarTent kan voor veel minder CO2 worden geproduceerd en achteraf herbruikt of volledig gerecycled worden. Daarnaast kan de KarTent bedrukt worden met een sponsor en slaapt hij beter omdat hij donker en koel blijft. Je kan hem zelf versieren en hij staat al klaar als je aankomt op het festival.

Doel

We zijn begonnen in april 2015 en hebben in 2015 10 festivals in Nederland op proef gedraaid met meer dan 600 tenten. In 2016 verwachten we in de BeNeLux ongeveer 85 festivals te doen met circa 50.000 tenten. Daarnaast breiden wij nu wereldwijd uit via partners in heel Europa, Zuid-Afrika, Nieuw Zeeland en Australiƫ.

Actief bij

KarTent BV

Rol binnen initiatief

In een team van twee was mijn rol het ontwikkelen van de tent zelf (ik heb zelf voor Rijkswaterstaat een kartonnen strandhuis ontwikkeld), het opzetten van het bedrijfstructuur en logistiek en de sales van de BeNeLux. Mijn partner doet alles omtrent marketing en contact met de festivalbezoekers.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.kartent.nl