Jacob Adriani

op-boot

Jacob Adriani is 21 jaar oud en Medeoprichter

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Bewust in de Buurt is een online platform (op www.bewustindebuurt.nl) waar je eenvoudig duurzame winkels, horeca en andere bedrijven kunt vinden.

Grote obstakels die mensen ervan weerhouden biologisch, fairtrade of anders duurzaam te kopen zijn:
1) Duurzame winkels zijn moeilijk te vinden
2) Duurzaam assortiment is veel aanwezig, maar vereist een zelfstudie aan keurmerken en een zeer actieve winkelhouding.

Bewust in de Buurt helpt je duurzame winkels te vinden zonder dat je daarvoor ver van huis moet. Het aanbod bestaat namelijk al! Daarnaast hebben alle bedrijven op Bewust in de Buurt voor minimaal 50% een écht duurzaam assortiment (het ene keurmerk is namelijk het andere niet). Wij doen het nodige studeerwerk zodat jij, als je eenmaal in de winkel staat, zonder zorgen je ding kunt doen.

Doel

Ons doel is een gevuld, toegankelijk en immer groeiend duurzaam lifestyle platform dat welwillende mensen eindelijk in staat stelt eenvoudig een bewust alternatief te vinden voor hun nog niet bewuste gewoontes, hobby's en liefhebberijen.

Zoals we zeggen op de website: "Iedereen wilt bijdragen aan een wereld waarin mens, dier en milieu met respect behandeld worden. Dat is gewoon gezond verstand. Via Bewust in de Buurt draag je moeiteloos jouw steentje bij door nèt iets bewuster te winkelen. Tik gewoon in wat je zoekt, zoals ‘kleding’ of ‘koffie’, en vind een duurzame winkel bij jou in de buurt!

Door het voor iedereen gemakkelijker te maken om bewust te winkelen, een drankje te doen, of een hapje te eten, wordt het voor bedrijven aantrekkelijk om te verduurzamen. Zo hopen we de Nederlandse detailhandel en horeca te laten zien dat duurzame bedrijfsvoering te toekomst is. Niet alleen aandacht voor omzet, maar ook voor mens en milieu, zonder de omzet uit het oog te verliezen."

Dit platform kun je vinden op www.bewustindebuurt.nl. Het platform werkt volledig en heeft nu een paar dozijn winkels en restaurants. We zijn in positief gesprek met de algemeen directeur van de Landelij

Actief bij

Brendly

Rol binnen initiatief

Samen met mijn co-vennoot Cesar hebben we Bewust in de Buurt opgestart. Als webbouwer en bedrijfskundige is Cesar verantwoordelijk voor de werking van het platform. Ik ben verantwoordelijk voor de kennis m.b.t. duurzaamheid en het contact met de vele gave duurzame bedrijven met wie we samenwerken.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://bewustindebuurt.nl