X

Ben jij bezig met duurzame impact en jonger dan 33?

Dan zijn we op zoek naar jou! De DJ100 laat zien dat duurzaamheid mogelijk is en biedt unieke netwerk mogelijkheden!
 
opgeven & aanbevelen

Wat is de DJ100

De Duurzame Jonge 100 geeft een overzicht van jonge ondernemers, young professionals en studenten die aantonen dat een duurzame toekomst mogelijk is. Deze koplopers zijn een bron van inspiratie voor elkaar en voor de gevestigde orde! Elk jaar kan iedereen onder 32 jaar zich aanmelden of anderen opgeven en zal een 10 koppige jury de 100 meest inspirerende jonge koplopers uitkiezen.

Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!

Ben jij een jonge ondernemer, young professional of student die bezig is met duurzaamheid? Geef je dan nu op voor de Duurzame Jonge 100. Aanmelden voor de 2017 editie kan tot 28 april. Wil je iemand anders opgeven? Dat kan! Ga dan weer naar het aanmeldformulier en geef aan dat je iemand anders aan wil melden!

De DJ100 is nadrukkelijk geen ranglijst, omdat dat niet past bij de nieuwe generatie die denkt in samenwerken en elkaar versterken. De DJ100 is een selectie van mensen die laten zien dat het KAN!

 

Waarom is de DJ100 belangrijk?

Het roer moet om! Er zijn duurzame oplossingen nodig voor de vragen van de toekomst. Jong talent is hierbij onmisbaar. Zij experimenteren nu al met nieuwe economische modellen, radicale innovaties of een duurzame levensstijl. Dit doen zij in de vorm van uiteenlopende activiteiten, projecten of start-ups die bijdragen aan een duurzame toekomst. De DJ100 laat zien dat een duurzamere toekomst nu al mogelijk is.

 

Wat houdt de verkiezing in?

Elk jaar kan iedereen onder de 32 zich weer opgeven om in de DJ100 lijst van 2017 te komen. Uit de honderden inschrijvingen kiest een 10 koppige jury uiteindelijk de honderd meest inspirerende jonge duurzame koplopers van Nederland. Opgeven voor de 2017 editie kan van 14 maart tot 28 april.
 

Wie kan zich opgeven?

Iedereen die laat zien dat duurzaamheid mogelijk is nodig wij uit om zich op te geven, zodat wij samen een statement kunnen maken. De vakjury bepaald uiteindelijk wie er in de lijst komen, maar wij zijn benieuwd naar alle activiteiten die zorgen voor een duurzame impact. Heb je bijvoorbeeld een duurzame startup opgericht, je werkgever verrast met een innovatief project of een toffe beweging opgezet in 2016 of 2017? En ben jij niet ouder dan 32 jaar? Geef je dan op en laat samen met de andere koplopers zien dat jullie antwoorden hebben bedacht op de vragen van de toekomst! Ook als je al eens eerder in de lijst hebt gestaan kun je je opnieuw opgeven. Uiteraard dien je nog steeds impact te maken met jouw activiteiten, maar iedereen maakt kans om in de lijst van 2017 opgenomen te worden. Want de Duurzame Jonge Koplopers van Nederland zijn een inspiratiebron voor iedereen!

Bekijk ter inspiratie wie er eerder in de lijst hebben gestaan van 2013 t/m 2016.
 

Hoe kan ik me opgeven?

Opgeven kan heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Ken je iemand anders die (ook) een plekje in de lijst van 2017 verdient? Laat het diegene dan weten, door hem/haar direct een aanbeveling te sturen of geef die gene direct op op het aanmeldformulier.
 

Procedure van verkiezing

We zijn er van overtuigd dat alle mensen die zich opgeven impact maken! Daarom wordt iedereen die zich heeft opgegeven na de verkiezing vermeld, maar krijgen de 100 meest inspirerende jonge koplopers de kans om hun hele verhaal te delen. In 2017 wordt er ook weer een shortlist gemaakt van 200 koplopers, die naar de jury wordt gestuurd. Uit de tweehonderd nominaties kiest de jury uiteindelijk de honderd duurzaamste jonge koplopers voor een plekje in de lijst. Eind mei hoor je van ons of je in de lijst van 2017 staat!

Bij de selectie wordt gekeken in welke mate je voldoet aan de volgende criteria:

*Impact: hoe draag jij met jouw activiteiten significant bij aan een duurzamere wereld?
*Innovatie: hoe vernieuwend zijn jouw activiteiten en wat maakt het uniek?
*Visie: zijn jouw activiteiten toekomstbestendig en hebben ze dan nog meer impact?
*Inspiratie: ben jij met jouw activiteiten een bron van inspiratie voor anderen?

 

Bekendmakingsevenement

Uiteraard laten we de uitkomst niet onopgemerkt voorbijgaan! Op 9 juni worden de honderd duurzaamste jonge koplopers van 2017 publiekelijk bekend gemaakt tijdens een spetterend evenement. We zullen samen vieren dat wij een duurzame toekomst mogelijk maken. Natuurlijk is iedereen welkom om aanwezig te zijn; meer informatie over het evenement volgt snel.
 

Jury

De jury bestaat uit tien spraakmakende personen op het gebied van duurzaamheid, waarbij een goede verdeling is gemaakt van jong en ervaren talent.
 
De bekendmaking van de lijst is pas het begin. Ben je benieuwd wat je als DJ100’er kunt verwachten na de verkiezing? Lees dan verder bij Na de verkiezing

Een netwerk aan mogelijkheden

In 2017 is de Duurzame Jonge 100 meer dan een lijst van Duurzame Jonge Koplopers van Nederland! Het is een statement, dat wij samen onder de DJ100 vlag kunnen laten zien dat de toekomst wel duurzaam kan zijn. De verkiezing is dan ook niet het eindpunt, maar het startpunt. De DJ100 krijgt de kans om exclusief met elkaar te netwerken, maar natuurlijk ook met iedereen die het wil horen. In samenwerking met Duurzaam Doen en Duurzame Dinsdag zorgen wij ervoor dat er door het jaar heen exclusieve en openbare netwerk momenten zijn, toegang tot een groot bedrijvennetwerk en toegang tot minister aan toe. Elke paar maanden is er een openbaar Duurzaam Doen Café waar iedereen die duurzaamheid belangrijk vindt welkom is en waar interessante sprekers of startups kunnen ons kunnen informeren. Op Duurzame Dinsdag worden de DJ100 niet alleen in de Duurzame Dinsdag koffer meegenomen en aan de minister gepresenteerd, maar heb je ook de mogelijkheid om met ambtenaren in gesprek te gaan over het beleid dat ons wellicht nog tegenhoudt. In de exclusieve nieuwsbrief worden alle DJ100 ook op de hoogte gehouden van het netwerk, maar vinden daar ook speciaal geselecteerde kansen of aanbiedingen terug.
 

Hier ben je bij!

+Duurzame Dinsdag
Alle relevante activiteiten van DJ100-ers komen automatisch in de Duurzame Dinsdag koffer terecht die aan de minister wordt aangeboden. Op deze dag worden alle DJ100 exclusief uitgenodigd en is er een mogelijkheid om belangrijke ambtenaren te spreken of te overtuigen dat het anders moet. Ook dingen de DJ100 mee naar de prijzen die verbonden zijn aan Duurzame Dinsdag. Meer info op de website van Duurzame Dinsdag.

+ Duurzaam Doen Cafés
Dit zijn ideale netwerkmomenten waar bedrijven, startups, studenten en andere geïnteresseerden samenkomen die duurzaamheid belangrijk vinden en daar actief mee bezig zijn. Je krijgt hiervoor een uitnodiging in je inbox.

+ Online netwerk
Alle DJ100-ers krijgen de kans op hun verhaal op de website te delen. Daarnaast krijgen alle DJ100-ers toegang tot een besloten Facebook om met elkaar ideeën en inspiratie uit te wisselen, ook met oud DJ100-ers. Ook ontvangen alle DJ100-ers 1 keer per maand een speciaal voor Dj100-ers samengestelde nieuwsbrief waarin leuke nieuwtjes, kansen en mogelijkheden worden gedeeld.

- Besloten Facebookpagina:
Op een besloten Facebookpagina worden de DJ100’ers aan elkaar gekoppeld om onderling met elkaar in contact te blijven.

- Nieuwsbrief DJ100:
1 x per maand is er een speciale nieuwsbrief voor DJ100’ers van 2017. Hierin staan kansen gebundeld voor DJ100’ers.

- Persoonlijke uitnodigingen:
Door middel een persoonlijke mailing worden DJ100’ers van 2017 op de hoogte gesteld van de events.

De organisatie van de DJ100

De DJ100 is in 2016 door SustainableMotion voor de 3e keer georganiseerd. SustainableMotion is een innovatief projectbureau die de kennis van een nieuwe generatie inzet als antwoord op de vragen van de toekomst. Bekijk de website van SustainableMotion voor meer informatie over de organisatie.

De DJ100 is in 2012 gestart door Anne Walraven en Marjan Kloosterboer, die geïnspireerd door de inzichten uit Anne's Future Fuel project besloten om de inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups van de jonge generatie op het gebied van duurzaamheid een podium te geven. Anne is nu als ambassadrice verbonden aan de DJ100: in 2015 heeft SustainableMotion de verkiezing overgenomen en doorontwikkeld.

Interesse in een samenwerking of een leuk idee voor de DJ100? Mail naar info @ dj100.nl.

 

Partners

Dutch
Dutch biedt al vijftien jaar lang resultancy, de ondernemende variant van consultancy. In verregaande samenwerking met de opdrachtgever en als partner gecommitteerd aan het resultaat. Onze expertise op waarde creatie, innovatie, implementatie-power, klantbinding en operational excellence maakt ons uniek. De dutch Talents (onze talentvolle young professionals) zijn resultaat gedreven, echte aanpakkers en ondernemend. Getraind en begeleid door onze senior professionals brengen zij in diverse rollen elk project thuis in zowel corporate als startup omgevingen. Samen werken we aan maximale winst op people, planet én profit. Typisch dutch. Building better//. Dutch is regelmatig op zoek naar nieuw talent. Wie ben jij? En waarom pas jij bij ons? We leren je graag kennen. Neem contact met ons.
 
Duurzaam Doen
Duurzaam Doen is een breed, divers en ondernemend netwerk van personen en organisaties die zich expliciet committeren aan de ambities om duurzaam handelen gezamenlijk leuk, makkelijk en relevant te maken voor de consument. Duurzaam Doen is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, MilieuCentraal, Natuur&Milieu, Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling en SustainableMotion.
 

Oneworld
OneWorld.nl is de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid en brengt tien keer per jaar een eigen magazine uit. Daarnaast organiseert OneWorld diverse evenementen en projecten.