Gijs Corstens

foto-gijs

Gijs Corstens is 27 jaar oud en Directeur

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

HackYourFuture is een programmeerschool voor vluchtelingen met als doel de vluchteling zo snel mogelijk als professioneel developer op de arbeidsmarkt te krijgen. Wij spelen in op de grote vraag naar developers vanuit de arbeidsmarkt door onze getalenteerde studenten te koppelen aan werkgevers.

Op dit moment is er een groot aantal hoog opgeleide professionals die in een vluchtelingen-procedure zit die tot 1 jaar kan duren. Tijdens deze procedure zijn er vrijwel geen mogelijkheden tot professionele ontwikkeling of werk, terwijl een groot deel van deze groep zich juist wil blijven ontwikkelen als een professional en veel tijd heeft om bij te leren. Daarnaast blijkt uit het verleden dat vluchtelingen grote moeite hebben om de arbeidsmarkt op te komen.

Wij als HackYourFuture scholen vluchtelingen tijdens hun beginperiode in Nederland om tot professionele programmeurs in een periode van 6 maanden. Tijdens ons intensieve programma leren onze studenten programmeren, en stomen we ze klaar voor de Nederlandse arbeidsmarkt met job-coaching en een variƫteit aan seminars waarin onze studenten onder andere SCRUM technieken leren, en training krijgen in de Nederlandse arbeidscultuur. Daarnaast matchen wij onze studenten direct aan ons netwerk van bedrijven.

Doel

Ons doel is om komend jaar 60 studenten opgeleid te hebben tot programmeur, en het grootste deel hiervan aan het werk te helpen. Momenteel hebben we 25 studenten die al op een enorm hoog tempo leren en veel potentie tonen Onze studenten die in December begonnen kunnen nu al volwaardige websites bouwen en algorithmes programmeren. Momenteel heeft onze eerste student al een sollicitatiegesprek gepland staan met 2 bedrijven, die via onze organisatie aan hem gekoppeld zijn.

Actief bij

HackYourFuture

Rol binnen initiatief

Ik heb het initiatief opgestart, en leidt de dagelijkse gang van zaken. Momenteel stuur ik een team van ca. 15 vrijwilligers aan. Dit doe ik full-time en onbetaald.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.hackyourfuture.net