Floor Vullings

12309ba

Floor Vullings is 28 jaar oud en Voorzitter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Buitendoor is een stichting waarin duurzaam samenwerken centraal staat. In de praktijk doen we dit door het organiseren van programma's voor jongeren en mensen die met jongeren werken. Op een duurzame manier bijdragen aan de samenwerking in een groep is altijd de kern van de programma's.

We verzorgen trainingen, teambuilding dagen en kampen/werkweken voor jongeren of jongerenwerkers die meer willen leren over de samenwerking in groepen jongeren verbeteren.

Uniek is dat alle programma's worden begeleidt door vrijwilligers die dit doen vanuit passie en enthousiasme, en dat we in alles zoeken naar hoe we het zo duurzaam mogelijk kunnen doen. Dit zie je onder andere terug in de (zoveel mogelijk) biologische boodschappen, aandacht voor afval scheiding, zoveel mogelijk in (contact met) de natuur werken en het continu met elkaar zoeken naar de meest duurzame manier om ons werk te doen. Dat is soms best revolutionair voor scholen, maar zorgt er wel voor dat we in gesprek raken met jongeren over duurzaamheid.

Duurzaamheid wordt vaak gezocht in middelen en producten (natuurlijke energie, biologisch eten, duurzamere elektrische apparaten enz.) Maar wij geloven dat een samenwerkende levenshouding ook weer bijdraagt aan een duurzame levenshouding. Door naar duurzaamheid in samenwerking te zoeken ga je ook op andere gebieden naar meer duurzame oplossingen zoeken en samenwerken betekent ook delen, wat ook vaak weer duurzaam is.

Doel

Stichting Buitendoor streeft naar een gezonde samenleving waarin mens en natuur optimaal tot hun recht komen. Hier dragen wij aan bij door, samen met jou, een duurzame leeromgeving te creëren waarin we jongeren uitdagen tot groei en samenwerking.

In cijfers hebben we afgelopen jaar het volgende bereikt:
Ruim 60 actieve vrijwilligers
ruim 100 jongerenwerkers getraind in verschillende onderwerpen
ca. 1000 jongeren die mee zijn geweest op een (school)kamp
ca. 1600 jongeren die hebben deelgenomen aan een training of teambuilding dag
ca. 25000 euro (lokaal) uitgegeven aan biologische boodschappen

Cijfers zeggen natuurlijk niet alles, maar het geeft wat ons betreft wel aan dat we goed bezig zijn om veel jongeren te bereiken. Door veel momenten van interactie te creëren met jongeren waarin we goed contact met ze opbouwen kunnen we ook daadwerkelijk iets overbrengen. Onze kracht zit niet in (online)promotie en praten over duurzaam samenwerken, maar in het echt doen!

Steeds meer organisaties en scholen weten ons nu te vinden vanwege onze kracht en dat uit zich in steeds meer programma's waarin we onze visie nog beter tot zijn recht kunnen laten komen.

Actief bij

Stichting Buitendoor

Rol binnen initiatief

Ik heb samen met twee collega's begin 2013 de stichting opgericht en ben sindsdien als voorzitter zeer actief geweest. Ik ben ondernemer en probeer naast zakelijke/commerciële teamtrainingen (waar ik mijn inkomen mee verdien) zoveel mogelijk van mijn tijd (3-5 dagen per week) in de stichting te steken. Door er vanaf het begin met veel energie, enthousiasme en vanuit een samenwerkende houding aan te werken heb ik kunnen bijdragen aan een snelle groei en ontwikkeling van de stichting. Het kernteam waarmee we de organisatie draaiende houden is hard gegroeid waardoor ik steeds meer als voorzitter en minder uitvoerend actief ben. Soms jammer, maar ook een teken van een groeiende organisatie. En dat geeft mij energie: mensen en organisaties laten groeien en ontwikkelen!

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.buitendoor.nl