Daphne Pijnappel

IMG_20150521_141246

Daphne Pijnappel is 19 jaar oud en Marketingmanager

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Happie, een sociale onderneming in wording. Mensen met een verstandelijke berperking bakken biologische koekjes die wij voor hen verkopen. Zo helpen wij hun aan een leuke en leerzame dagbesteding. Daarnaast hopen we bewustwording te creeeren bij de klant op het gebied van biologisch eten. Ook de verpakking waar de koekjes inzitten is van duurzaam materiaal. Onze kernwaarden zijn dus sociaal, duurzaam en biologisch. Op deze manier proberen we een handje bij te dragen aan een betere maatschappij.

Doel

Mijn doel is om Happie zover te krijgen dat het een onafhankelijke sociale onderneming wordt. Hiermee bedoel ik dat we een hele bakkerij hebben met mensen die koekjes, taarten, muffins etc. bakken en deze zelf vervoeren of zelf verkopen. In september heb ik dit project overgenomen en was er nog geen afzetpunt, geen biologische ingrediƫnten en geen duurzame verpakking. Dit hebben wij in een paar maanden helemaal omgegooid. Wij verkopen de koekjes bij DIS DINNERSHOP in Amsterdam en zij vragen elke week om meer koekjes. Daarnaast hebben we huisstijl helemaal veranderd en zijn we ons dus meer gaan richten op het biologische en duurzame aspect.

Actief bij

Happie

Rol binnen initiatief

Ik heb samen met 3 andere studenten dit project overgenomen met als doel om een nog grotere impact te maken. Ik verzorg de marketing en dat betekent dat ik actief ben op de social media om zo meer naamsbekendheid te verwerven. Op Facebook meer dan 500 likes, een actief Twitterprofiel en een net gestart Instagram account moet ervoor zorgen dat zo veel mogelijk mensen Happie gaan kennen en de koekjes gaan kopen. Ik wil mensen inspireren, motiveren en blij maken en hoop dat nog heel lang te mogen doen.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://www.Facebook.com/happie.nl