Chiel de Block

chiel de block

Chiel de Block is 22 jaar oud en Mede-oprichter WeCantWaste

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Samen met twee andere Amsterdamse studenten, vonden wij dat het nu maar eens gedaan moet zijn met die voedselverspilling in huis. Er wordt in Nederland namelijk jaarlijks zo'n 47 kilo voedsel per persoon weggegooid. Dat kunnen we toch niet maken?! Wij daagden mensen uit om, net als ons, deze challenge aan te gaan waarin je een week of weekend lang leeft van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Dat ging gepaard met een tweetal regels:
-Je mag geen eten weggooien. Heb je meer dan je opkan? Dan kun je bijvoorbeeld gaan ruilen of mensen uitnodigen om bij je te komen eten.
-Je hoeft niet alles in te zamelen. Water, olie, peper, zout, kruiden en thee zijn allemaal goed te bewaren en geven je een basis om mee te koken.

Voor meer info: http://wecantwaste.wix.com/challenge

Doel

Het doel van het project was om zoveel mogelijk bewustzijn te creëren over voedselverspilling en de gemakkelijke en haalbare acties die ieder individu kan doen om dit tegen te gaan te benadrukken. Wij hebben met z'n drieën een week lang kunnen leven van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Bovendien hadden we zoveel over dat we aan het eind van de week nog een WeCantWaste-dinerfeest gegeven hebben. Tijdens de actie hebben we via sociale media zoveel mogelijk mensen benaderd en betrokken gemaakt. We hebben tal van interviews afgelegd en stonden in kranten als de Metro. Ook hebben we andere mensen zover gekregen de challenge ook te doen!

Actief bij

WeCantWaste

Rol binnen initiatief

Ik heb, samen met twee andere studenten, het project bedacht, uitgewerkt, opgericht, gedaan, verspreid en overgedragen.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://wecantwaste.wix.com/challenge