Aouatif Tawfik

AT-1

Aouatif Tawfik is 32 jaar oud en Sustainability Manager

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben Sustainability Manager bij Unilever , een FMCG multinational met 400 merken en verkopen in bijna alle landen ter wereld. Per dag worden er 150 miljoen aankopen gedaan van Unilever producten die 2 miljard keer per dag worden gebruikt. Kortom; een groot bedrijf met een enorme impact en daarmee een grote verantwoordelijkheid om te zorgen dat onze positieve sociale impact zo groot mogelijk is en onze negatieve milieu-impact zo klein mogelijk. Ons businessmodel gaat dan ook uit van duurzame groei als enige acceptabel groeimodel. Het Unilever Sustainable Living Plan is daar de blauwdruk voor. dat heeft als uitgangspunt onze groei los te koppelen van onze milieu-impact en tegelijkertijd onze positieve maatschappelijke impact te vergroten. Het is ons doel duurzaam leven tot gemeengoed te maken. Dan doen we door te werken aan een betere toekomst, iedere dag, met merken en diensten die mensen helpen zich goed te voelen, er goed uit te zien en meer uit het leven te halen. Met ons bedrijf en via onze merken zijn we actief met tal van programma’s om hygiëne, voeding, empowerment en milieubewustzijn te bevorderen.

Doel

Mijn doel is om een zo groot mogelijke positieve impact te hebben. Door te werken voor een multinational als Unilever met een duurzame visie, enorme schaalgrootte en groot potentieel voor impact geef ik dat vorm. Naast de inzet in ons eigen bedrijf en met onze merken is Unilever onderdeel van een wereldwijde beweging (force for good) die zich inzet om systeemveranderingen teweeg te brengen die nodig zijn om wereldwijde uitdagingen zoals klimaatverandering, armoede, ziekte en ongelijkheid het hoofd te bieden. Met mijn baan draag ik hieraan bij op verschillende manieren 1. externe vertegenwoordiging, het verhaal vertellen, inspireren, motiveren en mensen uitnodigen zich aan te sluiten bij de beweging die zich inzet voor een duurzame wereld 2. door intern door middel van employee engagement gedragsverandering teweeg te brengen bij mijn collega's zodat zij in toenemende mate duurzaamheid verankeren in hun dagelijks werk. 3. door de business te ondersteunen in het maken van de vertaalslag naar de merken en onze klanten om samen de duurzame groei te realiseren.

Actief bij

Unilever

Rol binnen initiatief

1. Met mijn externe optredens op Universiteiten inspireer en motiveer ik honderden studenten om zich aan te sluiten bij de beweging die streeft naar een duurzame wereld door het Unilever verhaal te vertellen en mijn persoonlijke verhaal te delen dat gaat over mijn 'personal journey' in het streven naar meer impact. 2. Met het managen van een Europese uitrol van een employee engagement project heb ik bijgedragen aan een bereik van 4500 collega's om hen te inspireren, stimuleren en te faciliteren bij het nog meer aan de slag gaan met duurzaam denken en doen in hun dagelijks werk en het bereiken van onze duurzame doelen. 3. Door de business te ondersteunen in de vertaalslag naar de merken, onze klanten en daarmee de markt draag ik bij aan het mainstream maken van duurzame gedragsverandering.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.unilever.nl/