Anton & Dennis Teeuw

antondennis

Anton Teeuw is 22 jaar oud en Founder

Thema

Designtechnologie en innovatie

Initiatief

Met mijn passie voor het milieu en design heb ik in 2015 de startup Planq opgericht, Planq is een circulaire design studio. Wij ontwikkelen inrichtingen en meubilair vanuit natuurlijke (rest)materialen. Wij maken gebruik van natuurlijke en verantwoorde producten in onze ontwerpen, materialen vanuit hernieuwbare bronnen die uiteindelijk afbreekbaar zijn. Hiermee willen wij niet alleen een mooi product neer zetten maar vooral de gebruiker inspireren met mogelijkheden van restmaterialen. "We like to make design, but we love to create environmental awareness".

Dit doen wij volledig volgens het cradle to cradle principe en straks met onze eigen meubellijn ook met een circulair businessmodel door bijv. niet een stoel te verkopen maar 'het zitten'.

- Waternet:
Meubilair gemaakt van maaiafval(riet) afkomstig uit het beheergebied van Waternet in combinatie met hout uit de duinen. Deze boom is een aantal jaar geleden gekapt wegens groot onderhoud door Waternet maar wij hebben deze gered van het brandhout door er een aansprekende tafel van te maken, te bewonderen vanaf maart in de centrale hal van HQ Waternet.

- Hogeschool van Amsterdam:
Faculteit Sport Management. Inrichting van verscheidene ruimtes op tweede etage, gebruik gemaakt van oude sportvloer, sport toestellen etc.

- Opzet eigen meubellijn gemaakt van alleen maar hernieuwbare en natuurlijke producten, welke ook commercieel beschikbaar worden. bijv. een stoel; zitting: Vlas en PLA(bioplastic), onderstel: Lokaal rest hou

Doel

- 2t place Research Award 2015, voor één na beste afstudeeronderzoek van Amsterdam. In dit onderzoek heb ik een woningconcept opgezet voor Pamoja Projects, een stichting in Kenia waarin ik een concept heb opgezet dat een oplossing biedt voor huisvestingstekorten, werkloosheid en hoge CO2-uitstoot door verbranding van agrarische restgewassen, zoals Rijststro en Maisstro, dit gaat om zo'n 4 miljoen ton aan vezelrijke planten per jaar. van dit rijsstro en maisstro heb ik een plaatmateriaal ontwikkeld in combinatie met biobased en volledig afbreekbare harsen. Deze platen kunnen in dit concept lokaal geproduceerd worden en gefreesd zodat er woningen van gebouwd kunnen worden en oplossing biedt voor deze problemen.
- Amsterdam Circular Challenge 2015. Winnaar van de ACC2015 door van lokaal maaiafval (riet, waterplanten en grassen) uit omgeving Amsterdam biobased en afbreekbaar plaatmateriaal te ontwikkelen wat wij toepassen in de productie van meubilair en inrichten. Gaat om zo'n 4500 ton aan maaiafval per jaar. Wij doen dit nu op kleine schaal nog, maar het concept kan lijden tot een grootschalige oplossing.
- Go Green Award
- Participant Circulaire Hotspot Schiphol incubator Enginn
..

Actief bij

Planq

Rol binnen initiatief

Ik heb samen met mijn tweelingbroer de onderneming Planq opgezet en draag bij aan de doorgroei en bedrijfsvoering van de onderneming. Maar ben vooral verantwoordelijk voor het creëren van oplossingen en het inspireren van anderen voor een zo groot mogelijke impact.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.planqproducts.com