Anne Walther

12193878_910606539025912_8626097333252887701_n-2

Anne Walther is 25 jaar oud en Voorzitter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Sinds 2014 werk ik in de Green Office Wageningen als Outreach Coordinator. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de communicatie van duurzaamheid binnen de WUR. Projecten zijn onder andere bijvoorbeeld duurzaamheidsfestivals.
Sinds 2015 ben ik voorzitter van de studentenpartij (S&I). Hier nemen wij op beleidsniveau invloed op de duurzaamheid van de WUR, onder andere door het catering te verbeteren of door de WUR aan een duurzame bank te proberen te koppelen.
Ook in 2015 ben ik begonnen aan de organisatie Veganingen. Dit is een organisatie die ervoor wil zorgen dat er in het FoodValley ook aandacht besteedt wordt aan de negatieve effecten van het eten van voornamelijke dierlijke producten op het milieu. Wij organiseren workshops, lezingen en filmavonden, maar ook kookworkshops en hebben direct contact met de caterers van de WUR.
En - last but not least - ben ik op het moment ermee bezig om een beleidsplan voor de organisatie "Humble Harvest" te schrijven. Hier halen wij "lelijke" groente van boeren op en verkopen zij door aan studenten. Het geld gaat dan terug naar de boer. Daarmee voorkomen wij voedselverspilling en geven studenten toegang tot goedkope biologische producten.

Doel

- succesvol afronden van projecten zoals het duurzaamheidsfestival SeSu voor de GreenOffice en daarbij voor meer zichtbaarheid van de Green Office Wageningen zorgen.
- vertegenwoordigen van duurzame interesses in de Studentenraad
- succesvol opstarten van Veganingen

Actief bij

S&I Wageningen

Rol binnen initiatief

Algemene zichtbaarheid van duurzaamheid op de campus en het steunen van groene projecten in Wageningen.

Vanuit welke rol

Student