Anne Leeflang

Anne-Linkedin

Anne Leeflang is 32 jaar oud en Projectleider

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Natuur, zingeving en sociale verandering zijn de thema’s die als een groene draad door mijn leven lopen.
Mensen die mij kennen weten dat ik vol enthousiasme door kan ratelen over bijen, kruiden, voedsel en het belang van een gezonde bodem.

Natuur en zingeving zijn voor mij essentiële ingrediënten in de transitie naar duurzaam samenleven.

Maar wat doe ik allemaal? Onderstaand 2015/2016

Ik ben mede-initiatiefneemster, ex-bestuurslid en dit jaar (2016) projectleider van Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. (www.fetedelanature.nl)

Ik was in 2015 Manager van het NatuurCollege (www. natuurcollege.nl) én werkzaam bij de Triodos Foundation. (www.triodosfoundation.nl)

Ik heb mijn banen opgezegd omdat ik met mijn ouders én zus & haar familie in 2015 een stuk land gekocht waar we het avontuur aangaan van generatie-wonen. Op de 2 hectaren land ben ik een Voedsel-Kruidenbos aan het ontwikkelen, natuurlijk met bijen ;)
Ik zal dit jaar mijn onderneming 'Kruid & Bij' gaan lanceren: educatie/inspiratie/workshops en producent van eigen land!

Ook ben ik betrokken bij een start-up die waarschijnlijk in 2016 zal lanceren (combi van voedselbossen, bijen en nieuwe producent) Maar daar mag ik nog niet al te veel over vertellen ;)

Verder hoop ik dit jaar mijn 3 jarige opleiding tot Herborist af te ronden (planten & kruidenleer) en ben ik enthousiast beginnend Imker :)

www.anneleeflang.nl voor geschiedenis pre 2015 ;)

Doel

Met Fête de la Nature, waar ik dus initiatiefneemster, ex-bestuurslid en nu dus projectleider van ben, is ons doel om mensen uit te nodigen om na te denken hoe zij een feestje voor- en in de natuur zouden vieren en dit zelf te organiseren.
Het wordt niet van boven af georganiseerd, mensen worden hierdoor op een leuke en positieve manier uitgedaagd om zelf verantwoording en eigenaarschap te ontwikkelen.

Juist in een tijd waarin veel al de negatieve aspecten worden belicht als het gaat over natuur: 'het gaat slecht, er is te weinig, het sterft uit', vinden wij het van belang om te vieren wat er wél is. Wat je aandacht geeft dat groeit, dus ook als je positieve aandacht geeft ;)

2015 was de 2e editie, het resultaat: 336 activiteiten en 72.000 mensen vierden dit natuurfeest!

De 3e editie komt er aan: 21 & 22 mei dit jaar!
Laten we kijken of we samen de 100.000 man halen en 500 activiteiten :)

Actief bij

Fête de la Nature

Rol binnen initiatief

Ik ben initiatiefneemster, ex-bestuurslid en dit jaar projectleider van Fête de la Nature.
Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Op 21 en 22 mei 2016 is de 3e editie van dit landelijke festival waarvan iedereen organisator èn bezoeker kan zijn.

Fête de la Nature brengt mensen in de natuur door mensen zelf feestelijke evenementen in het groen te laten organiseren. Dat kan overal zijn, van wilde natuur tot stadspark. Van een speurtocht naar kevers door het bos, soep maken van wilde planten, guerrilla gardeningof een snelcursus natuurfotografie.

2015 was de 2e editie, het resultaat: 336 activiteiten en 72.000 mensen vierden dit natuurfeest!
De 3e editie komt er aan: 21 & 22 mei dit jaar!Laten we kijken of we samen de 100.000 man halen :)

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.fetedelanature.nl/