Amber Kaspersma

Amber-Kaspersma

Amber Kaspersma is 26 jaar oud en Directeur/Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Young Society is een stichting die zich inzet om de betrokkenheid van jongeren bij de samenleving te vergroten door jongeren te inspireren en verbinden aan maatschappelijke initiatieven.

Wij zijn ervan overtuigd dat het maatschappelijk meedoen de jongeren op gebied van persoonlijke ontwikkeling stimuleert en hun positie in de samenleving versterkt. Young Society laat jongeren ervaren wat het betekent voor anderen, en ook voor de jongeren zelf, om een bijdrage aan de samenleving te leveren.

Wij verzorgen workshops over burgerschap, staan stil bij de talentontwikkeling van de jongeren en zetten samen met maatschappelijke organisaties, bedrijven en mediapartners, maatschappelijke activiteiten op om dat doel te bereiken dit allemaal door middel van peer-to-peer education.

Doel

Young Society heeft als doel om de betrokkenheid van (v)mbo-jongeren (16-25 jaar) bij de samenleving te vergroten. Dit doen wij vanuit de overtuiging dat maatschappelijk meedoen de persoonlijke ontwikkeling van jongeren stimuleert en hun positie in de samenleving versterkt.

Sinds januari 2015 voert Young Society burgerschapsprojecten uit op diverse (v)mbo scholen door heel het land, en met name Amsterdam, Zaandam, Almere, Hoofddorp, Alkmaar en Haarlem. En bereiken hiermee ruim 3.000 jongeren per schooljaar.

Actief bij

Young Society

Rol binnen initiatief

Met mijn passie voor jongeren, maatschappelijke bewustwording, het zien van mogelijkheden en mijn ondernemingspassie heb ik ervoor kozen om begin 2015 mijn eigen stichting op te richting. Niet een organisatie voor jongeren maar juist door jongeren. Want wie weten er immers beter wat jongeren nodig hebben? Juist, de jongeren zelf!

Vanuit welke rol

Young professional

Website

http://www.youngsociety.nl